CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jubilació als 67 anys?

Dimarts, 2 febrer, 2010

Més inaudit que l'anunci del govern de retardar fins als 67 anys l'edat de jubilació és el silenci i la complicitat de Toxo i Méndez (CC.OO. i UGT). La CGT proposa, davant l'increment de l'atur i de la productivitat, la jubilació als 60 anys i la jornada laboral de 35 hores setmanals.


L'anunci efectuat oficialment pel govern del PSOE de retardar progressivament l'edat de jubilació fins als 67 anys, és una altra de les agressions que venim sofrint els treballadors, i que incideix en les polítiques socialdemòcrates de fer pagar a aquests els efectes de la crisi provocada pel capitalisme salvatge.

Per a la CGT, enfront de l'increment de l'atur (que segueix pujant i amenaça amb arribar als 5 milions de persones sense ocupació) les propostes que s'han vingut defensant pel nostre sindicat des de fa anys segueixen sent les més eficaces i solidàries. Ens referim a l'avenç de la jubilació als 60 anys i a la implantació de la jornada de 35 hores setmanals. Atès que la productivitat dels treballadors ha pujat enormement en els últims anys, les empreses no deixarien de ser rendibles.

Aquestes mesures assolirien el repartiment del treball i de la riquesa entre tots, sense castigar als treballadors per una crisi que no hem provocat i de la qual no traiem cap benefici, ja que segueixen sent els bancs i les empreses multinacionals els que, fins i tot en èpoques de crisi econòmica, augmenten els seus beneficis amb les ajudes dels governs i mitjançant importants subvencions, retallades de salaris i drets laborals com els que ara volen imposar-nos.

Però no és l'atac als treballadors d'un govern suposadament socialista el que més ens sorprèn (de fet no sorprèn a ningú, perquè ja ens han aplicat diverses reformes altres executius del PSOE), el que més indigna és veure i escoltar als màxims responsables dels sindicats UGT i CC.OO. acceptant amb resignació semblant ofensa als seus propis afiliats, i donant a entendre que s'oblidaran dels seus propis acords de no fa molt i acataran en el nou Pacte de Toledo les exigències de la patronal i del seu lleial govern.

La CGT seguirà denunciant totes aquestes injustícies i proposant a organitzacions sindicals i moviments socials la convocatòria d'una VAGA GENERAL en defensa dels drets dels treballadors i en contra que s'estigui traslladant una part significativa de la renda dels pobres a les arques dels rics.

Gabinet de Premsa de CGT-PV