CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Judici a l’Audiència Nacional contra el Banc de Sabadell per les prolongacions de jornada il·legals

Dimarts, 21 abril, 2015
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Judici a l’Audiència Nacional contra el Banc de Sabadell per les prolongacions de jornada il·legals

Aquest dimecres, 22 d’abril, tindrà lloc a la Sala de Social de l’Audiència Nacional el judici per la demanda promovida per la CGT contra el Banc de Sabadell, degut a les contínues prolongacions de jornada il·legals que es produeixen de manera habitual al banc, l’inexistència d’un sistema de control adequat i eficaç de registre de la jornada de treball i la manca d’informació periòdica a la representació sindical de les hores extres realitzades.

Els fets que provoquen la demanda han estat ja constatats per tretze Inspeccions de Treball provincials: Barcelona, Alacant, València, Balears, Girona, Lleida, Màlaga, Múrcia, Pontevedera, Astúries, Sevilla, Lleó i Tenerife, de les vint-i-dues on la CGT ha presentat denúncia.

14083571062981-300x200Totes elles declaren per escrit que al Banc Sabadell no existeix un sistema adequat i eficaç de registre de la jornada de treball, que permeti fixar la data de realització d’hores extraordinàries, la seva causa i compensació, de manera que es pugui complir amb l’establert al art 35.5 de l’Estatut dels Treballadors. Ens constata a més que als centres visitats es realitzen hores estraordinàries de manera habitual i que no s’informa a la representació dels i les treballadores de les mateixes.

Totes elles requereixen al Banc Sabadell a que procedeixi a implantar un sistema de control de jornada adequat a la legislació vigent i que informi a la representació sindical de les hores extres realitzades.

Malgrat tots aquests requeriments, la direcció del Banc Sabadell continúa saltant-se la legislació vigent, segueix sense complir el conveni col·lectiu i obliga la nostra plantilla a prologar il·legalment la seva jornada sense compensar ni retribuir les hores extres realitzades, el que soposa un frau fiscal i en cotitzacions a la Seguretat Social.

A més en paral·lel a la situació descrita, realitza continuats ajustaments de plantilla: 3000 llocs de treball destruïts en els dos darrers anys. Treball que supleix obligant a la plantilla del banc a doblar jornada continuament.

Esperem que l’Audiència Nacional obligui al Banc Sabadell a complir la legislació vigent i que s’acabi d’una vegada amb la situació d’impunitat que viu la banca al nostre país, on poden saltar-se la legislació vigent a la seva conveniència, defraudar cotitzacions a la Seguretat Social, impagar impostos i salaris, tot això buscant el màxim benefici i sense cap repercussió per les irregularitats comeses.

FESIBAC CGT CATALUNYA

Més informació:

- WEB FESIBAC CGT CATALUNYA

- TWITTER FESIBAC CGT CATALUNYA

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció