CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Judici de les treballadores del Geriàtric Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur 

Dilluns, 27 desembre, 2021

Avui 21 de desembre les companyes de la Residència Nostra Senyora de Ribera, a La Pobla de Segur, han assistit al judici que s'ha celebrat al Jutjat Social número 2 de Lleida. Aquesta vista oral es celebra arran de la demanda interposada per les treballadores i el sindicat CGT Lleida pel conflicte col·lectiu laboral amb l'Ajuntament de la Pobla de Segur, titular del centre residencial. Representants municipals, encapçalats per l'alcalde Marc Baró (ERC) i la directora del centre residencial, també han assistit a l'acte.

Les treballadores van acabar presentant la denúncia davant la imposició d'un calendari laboral que consideren injust i abusiu (que ara mateix estan assumint des del març passat) i que representa una càrrega de treball inassolible per a la majoria de treballadores, ja que els horaris exigeixen uns requeriments físics i musculoesquelètics massa elevats. A més, aquest calendari afecta directament a la seva conciliació laboral i familiar.

S'ha arribat a aquest acte després de dues conciliacions al Departament de Treball que no van servir per arribar a un acord davant la postura inflexible per part de l'Ajuntament a assumir un calendari adequat a la voluntat de les treballadores i que compleixi amb el Conveni laboral. S'ha de recordar que, tot i que les pròpies treballadores van pensar i dissenyar una contraproposta, l'Ajuntament no va canviar de parer. I tot i que els representants municipals han ofert negociar, fins i tot amb algunes amenaces de privatitzar el servei, les treballadores han volgut seguir endavant amb el judici perquè segons elles, consideren aquesta oferta de diàleg com una estratègia per dilatar el procés encara més.  

Casualment, la imposició del calendari laboral es va produir després que les treballadores s'organitzessin en la secció sindical i comencessin a denunciar unes condicions laborals injustes, l'estat lamentable de la maquinària utilitzada o un tracte qüestionable per part dels responsables de l'empresa.

Durant l'acte celebrat als Jutjats del Canyeret, les treballadores van ser acompanyades i recolzades per companys i companyes del sindicat CGT Lleida.

FEDERACIÓ INTERCOMARCAL CGT LLEIDA

 

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció