CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’1 de Maig i tots els dies de l’any, organitzem-nos per a lluitar!. Concentració el 30 d’abril al Vendrell amb motiu del 1r de Maig

Dilluns, 27 abril, 2015

Concentració comarcal amb motiu del 1r de Maig, dia de la classe treballadora

Dijous 30 d'abril, 20.30h Plaça Vella, El Vendrell

L'1 de Maig i tots els dies de l'any, organitzem-nos per a lluitar!

L’1 de Maig i tots els dies de l’any…

ORGANITZEM-NOS PER LLUITAR!

Manifest de CGT Baix Penedès, CGT Tarragona i CGT Baix Camp per a l’1 de Maig de 2015

Avui sortim al carrer un any més a commemorar l’1 de Maig, dia internacional de la classe treballadora. Sortim al carrer per a honorar la memòria dels obrers anarquistes morts a mans de la injustícia burgesa arran de la revolta de Haymarket, a Chicago, als Estats Units de Nord-amèrica, l’any 1886. Obrers morts pel simple fet de lluitar per una jornada de vuit hores de treball. I juntament amb la seva memòria, honorem també la de tots aquells companys i companyes, conegudes o anònimes, que al llarg de la història han estat represaliades i han caigut per haver defensat la causa de l’emancipació de la classe obrera.

Avui sortim al carrer per a fer-nos dignes de la seva herència de lluita, i per a proclamar que aquesta continua i continuarà, l’1 de Maig i tots els dies de l’any. Fins que aconseguim la derrota final del capitalisme, i la construcció, sobre les seves ruïnes, d’una societat de persones lliures i iguals, sense cap forma d’explotació ni d’opressió, de cap mena.

Avui, com aleshores, les militants del moviment obrer i la gent de classe treballadora continuem patint els cops cruels de la repressió de l’Estat burgès, al servei dels interessos del Capital. Companys i companyes detingudes, torturades, maltractades, mortes a les comissaries, imputades penalment i empresonades pel simple fet de lluitar pels drets de totes. Pel simple fet d’organitzar-se, de participar en una manifestació o en un piquet. Pel simple fet de llegir un llibre i de pensar, de dissentir, de tenir o aparentar tenir un comportament o una ideologia proscrita pel Poder. Avui és també un dia per a proclamar públicament la nostra solidaritat amb totes elles, de deixar ben clar que si ens toquen a una ens toquen a totes, de reclamar justícia. Per a totes elles, volem la seva llibertat i la seva absolució, les volem a casa. I volem dir ben alt i ben clar als agents de l’aparell repressor capitalista que no ens deixarem emmordassar. Que el carrer és el nostre espai de lluita i que mai no ens el prendran.

Avui és un dia també per a recordar i reivindicar que la classe treballadora és una classe internacional. Nosaltres, les explotades i els explotats pel capitalisme estem als cinc continents i venim de tots els racons del món. Parlem català, castellà, occità, francès, alemany, rus, àrab, amazic, urdú, quítxua… Parlem totes les llengües, i en totes elles cridem a la solidaritat i al suport mutu. Declarem que tota forma de racisme i xenofòbia és contrària als nostres interessos de classe, i que tots aquells que cerquin dividir-nos amb discursos de discòrdia, tot creant barreres entre nosaltres en base al nostre origen ètnic o nacional divers, són els nostres enemics. No hi ha lloc entre nosaltres per a aquesta gent. Són i seran sempre la vergonya de la classe obrera, l’avantguarda de la reacció feixista. La nostra lluita és també, i especialment, en contra seva.

Finalment, avui és un bon dia per recordar tots els drets laborals i socials que ens han estat robats durant els últims anys, des que va començar l’actual crisi-estafa capitalista, i l’onada de polítiques austericides impulsades per la Troika. Polítiques aplicades entusiàsticament a cop de tisora pels governs d’en Zapatero, en Rajoy i en Mas, i també pels diversos cacics locals que manen als ajuntaments dels nostres municipis. Una estafa que ha tingut unes dures conseqüències socials en aquest territori, que és el més castigat per la precarietat laboral i per l’atur de tota Catalunya. Ja és hora d’organitzar-nos i començar a refer-nos d’aquestes derrotes, de recuperar entre totes tot allò que és nostre. Ens han robat el present, fem-nos fortes per a impedir que ens robin també el futur. I fem-ho, com ho hem fet sempre, de la manera que sabem que és la més efectiva, la de l’acció directa, la de la lluita col·lectiva al carrer i als centres de treball, la de la solidaritat activa i recíproca entre totes nosaltres.

VISCA L’1 DE MAIG! VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA!

CONTRA L’ESTAT, EL CAPITAL I EL PATRIARCAT, ORGANITZEM-NOS PER LLUITAR!

Federació Comarcal CGT Baix Penedès

Més informació:

- TWITTER CGT BAIX PENEDÈS

- PÀGINA FACEBOOK CGT BAIX PENEDÈS

>>> Cartell en document adjunt.