CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La banca sempre guanya

Dimarts, 22 maig, 2012

Li donem milions d'euros i a més es queden amb els nostres habitatges

“Rescaten a Bancs i Caixes per a socialitzar les pèrdues, premien als seus executius amb indemnitzacions milionàries”

“Rescatem els deutes del poble. Impedim els desnonaments”

La CGT, davant el nou espoli i robatori de l'erari públic, dut a efecte per la Banca, els seus banquers i executius, de la mà del Govern del PP, denuncia enèrgicament davant l'opinió pública, el que s'està convertint en un model de societat antidemocràtica, autoritària i despòtica, gestionada pel govern a cop de Decretazos tots els “divendres negres” en el Consell de Ministres.

L'estafa al poble és de llibre. Fer reformes i polítiques contràries al programa electoral, rescatar amb “nacionalitzacions” les pèrdues de la banca (per exemple, Bankia), pagar els deutes amb uns interessos d'usura a una banca i uns mercats impunes que exigeixen retallades en els drets fonamentals bàsics: educació, sanitat, pensions, serveis públics, precarietat i explotació en el treball, atur...

El Decret últim de rescat “del sector financer”, lliurament a la banca tots els milers de milions d'euros que necessitin per a sanejar totes les seves clavegueres, les seves escombraries financeres, els seus comptes de pèrdues, la seva especulació del sòl, el “ladrillazo”, el balafiament... Aquest Decretazo no obliga que el rescat es pagui amb els milers i milers i milers de milions d'euros de beneficis obtinguts pel sector financer i els seus executius des de 1995.

Tots aquests diners públics robats al poble, a les i els treballadors, ho estan retallant de l'educació pública, la nostra salut, el nostre dret a ser cuidats en situacions de dependència, els nostres treballs, la nostra llibertat.

Els dos anteriors Decrets del govern del PP, de Retallada de drets socials fonamentals, l'Educació i la Sanitat, sostreuen 10.000 milions d'euros i, neguen la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'educació per a les classes populars, eliminen llocs de treball del professorat, reduïxen la qualitat de l'ensenyament, converteix l'ensenyament en mera mercaderia al servei d'un mercat de treball precari, desqüalificat i explotador i neguen l'assistència sanitària universal, gratuïta i de qualitat, per a una població molt nombrosa (migrants), alhora que ens fan re-pagar medicines, tractaments ortopèdics... posant en greu risc la salut de tota la població.

La CGT torna a requerir, ara més que mai, que SORTIM AL CARRER, i fem possible amb la nostra mobilització, en desobediència civil, que banquers, financers, executius, rics i la classe empresarial, igual que la classe política, siguin duts davant la justícia perquè se'ls faci pagar la crisi, les conseqüències de la qual tan negatives estan sent per a la societat en general i per a les classes populars en particular.

LES VOSTRES CRISIS NO LES PAGUEM.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció