CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Biblioteca Emma Goldman comença a funcionar al local de CGT Barcelona

Dimecres, 13 juny, 2018

La Biblioteca Emma Goldman ha obert les seves portes el 12 de Juny, en els nous locals de la Federació Local de Sindicats de Barcelona de la CGT, situats al carrer Pare Laínez 18-24, en el barri de Gràcia.

Des de la modèstia i uns recursos encara incipients -però que estem segurs anirem ampliant en els mesos vinents- la Biblioteca neix amb la vocació d'oferir a l'afiliat i afiliada, o a les persones que s'acosten als locals dels sindicats de la CGT, un espai de lectura, reflexió i cultura.

En la Biblioteca es podrà consultar Internet, visionar DVD o arxius musicals i, per descomptat, llegir i consultar llibres i revistes. També hi haurà un petit fons dedicat a lectura infantil i juvenil perquè els nens i nenes també s'acostin a la lectura i a l'ambient tranquil i relaxat propi d'una biblioteca.

Els fons de la Biblioteca Emma Goldman són, a data d'avui, modests i provenen bàsicament de les donacions de companyes i companys, de sindicats i seccions sindicals i de compres efectuades per la pròpia Federació Local.

Esperem que d'ara endavant la provisió de fons per aquestes vies siga l'habitual i entre totes i tots ajudem al fet que la Biblioteca creixi, no a pas de gegant, però sí de forma gradual i constant.

La Biblioteca Emma Goldman està situada en la planta Àtic dels nous locals de la CGT de Barcelona. El seu horari d'obertura i el seu funcionament, així com la catalogació dels fons, anirà en funció de la disponibilitat dels companys i companyes que puguen dedicar temps als mateixos. En principi, durant les primeres setmanes i comptant amb que l'estiu se'ns ve damunt, la Biblioteca obrirà dues tardes a la setmana, dimarts i dijous, de 17 a 20.30 hores.

Dos objectius se'ns plantegen a mitjà i llarg termini: el primer, ampliar les permanències i el segon poder disposar d'un catàleg informatitzat (tasca més costosa del que molts pensen) que ens permeti incloure el nostre catàleg en la Xarxa de Biblioteques Socials.

Els qui us acosteu a ella trobareu obres de lectura general, (narrativa, poesia, assaig, etc) i de temàtiques relacionades amb l'anarquisme, sindicalisme, moviments socials, política, filosofia, ecologia i altres diverses qüestions que conformen el conjunt del pensament i la manera de ser llibertaris.

La Biblioteca no pretén- ni està tampoc en disposició d'això,-convertir-se en un centre de referència de la cultura llibertària. Solament oferir, sobre la base de les nostres possibilitats i capacitats, un espai als afiliats/des del que mancàvem en els antics locals i que permeta separar el temps d'oci o cultura dels espais pròpiament de treball dels sindicats.

Esperem que siga una eina útil i un espai benvolgut per totes i tots. El que ens porta a recordar que és a totes i a tots als qui ens correspon col·laborar perquè això siga així. No una altra cosa és això que anomenem autogestió.

Salut i lectura

CGT Barcelona
http://www.cgtbarcelona.org
https://www.facebook.com/barcelona.cgt
https://twitter.com/CGTBarcelona

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció