CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La caiguda de producció de Seat arrossega a dos proveïdors en menys de 24 hores

Dissabte, 3 març, 2007

Els ajustos de producció en Seat estan impactant durament en la indústria auxiliar. En menys de 24 hores, dos dels seus habituals proveïdors, s'han vist obligats a tancar les seves respectives plantes després que la filial alemanya de Volkswagen els anul·lara importants comandes.


Els sindicats pensen que 'és només la punta de l'iceberg' i que, de no resoldre's els problemes de producció en les companyies automobilístiques, 'podrien caure molts més proveïdors'. L'últim tancament ho va comunicar ahir Copo Fehrer de Vilanova del Camí (Barcelona). La companyia va presentar davant del Jutjat número 4 Mercantil un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per cessament d'activitat. La companyia justifica la mesura pel fet que Seat, el seu únic client, no ha encomanat a la factoria la fabricació dels components del nou model que succeirà al Ibiza. Es tracta del segon tancament en menys de 24 hores, ja que el dijous ho va anunciar SAS a Abrera (300 llocs de treball), també després de perdre la seva participació en components del nou Ibiza, en el seu cas del quadre de comandament, en favor de Peguform.

Els sindicats preveuen que la situació de Seat millori després de la reunió de Volkswagen, celebrada ahir a Alemanya, en la que es va assegurar a la filial una major producció.

Terra Actualidad - VMT