CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CANC i Veïns d’Ascó continuaran amb les mobilitzacions mentre no es retiri definitivament la candidatura d’Ascó per acollir el cementiri nuclear

Dimecres, 22 setembre, 2010

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya i el Grup Intercomarcal Veïns d’Ascó organitzen una tardor “calenta” que començarà amb un tall de carretera el proper diumenge i culminarà el 7 de novembre amb una manifestació a Ascó.

Fins que el Govern espanyol no descarti definitivament la candidatura d’Ascó a acollir el cementiri nuclear, la CANC i Veïns d’Ascó continuaran amb les mobilitzacions tal i com han fet fins ara. Aquesta és la principal conclusió de la reunió que dissabte van mantenir les dues entitats i on es va acordar un calendari de protestes per a les properes setmanes.

Un dels altres objectius és aconseguir que tan el PSC com CiU es posicionin sobre el cementiri nuclear de cara a la propera legislatura. Tots dos partits fins ara han dit no al cementiri nuclear, però han anat donant llargues al plantejament de la CANC de posicionar-se de cara a la propera legislatura.

En aquest sentit, la CANC i Veïns d’Ascó mantindran reunions amb aquests partits, al mateix temps que assistiran a tots els actes comarcals de pre-campanya als que assisteixin els líders de PSC i CiU, per exigir-los un posicionament públic.

El calendari de protestes acordat entre la CANC i Veïns d’Ascó fins que no es descarti definitivament la candidatura d’Ascó s’iniciarà el proper diumenge dia 26 de setembre a les 5 de la tarda amb un tall de la carretera C-12 al seu pas per Ascó.

De cara al mes d’octubre hi ha previstes quatre xerrades informatives a les capitals de comarca de les Terres de l’Ebre i el Priorat: a Amposta el dia 1 d’octubre, a Tortosa el 8, a Gandesa el 15, a Falset el 22; i una de final a Flix el 29 d’octubre.

Paral·lelament, el 17 d’octubre s’organitzarà una caminada anticementiri nuclear des de Móra d’Ebre fins Ascó seguint el Camí de Sirga (GR-99), i que culminarà amb una sentada, vermut i tall de carretera a la C-12.

Per al dia 23 d’octubre hi ha prevista una jornada festiva-reivindicativa a Marçà, amb activitats per a infants per la tarda i concert per la nit amb grups de música del territori. Per al mateix cap de setmana (22, 23 i 24) es faran sentir les reivindicacions contràries al cementiri durant la celebració del Rally Catalunya.

Finalment, el 7 novembre es farà una manifestació a Ascó just abans de l’inici de la campanya electoral, on es detallarà quin és el posicionament dels diversos partits polítics sobre la qüestió del cementiri nuclear de cara a la propera legislatura.

COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR DE CATALUNYA

Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona, 20 de setembre de 2010

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció