CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La ‘Caravana a Grècia, Obrint Fronteres’ sortirà de Barcelona el 16 de juliol

Divendres, 1 juliol, 2016

Què és la “Caravana a Grècia, Obrint Fronteres”

La “Caravana a Grècia, obrint fronteres” és una iniciativa que pretén fer arribar autocars des de diferents territoris de manera coordinada i simultània aquest mes de juliol a Tessalònica (Grècia).

L'objectiu és reivindicar el compliment dels drets humans de les persones refugiades i migrants al seu pas pels pobles i ciutats europees. És el moment de tendir ponts on s'aixequen tanques i optem per la convivència, la solidaritat, la trobada de les persones i els pobles.

Ens preocupa el sofriment d'aquests éssers humans, per això serem nosaltres les i els qui travessem les fronteres per exigir que es compleixin els seus drets. També per denunciar als responsables d'aquesta crisi humanitària que està afectant especialment a Grècia, país pel qual accedeixen a Europa centenars de milers de persones per fugir de guerres i conflictes.

Quan surt i per on passarà la caravana

Autocars procedents de diverses punts del territori de l'estat espanyol sortiran de les respectives ciutats el proper 15 de juliol rumb a Barcelona, d'on es partirà a Grècia el 16 de juliol.

El viatge d'anada durarà tres dies, durant els quals s'aniran realitzant accions de protesta contra les fronteres a les ciutats en les quals es pararà, Marsella, Milà, Zagreb, Budapest, Sofia i finalment Tessalònica.

A la ciutat grega els integrants de la caravana romandran del 19 al 22 de juliol, dies en els quals es duran a terme assemblees, actes reivindicatius i es participarà en alguns actes de l'acampada No Border.

La Caravana a Grècia és un viatge solidari i reivindicatiu que dura 10 dies des de la seva sortida des de Barcelona.

Aquesta és l'agenda del viatge, en la qual hi haurà actes a la sortida, en totes les parades i durant l'estada a Grècia:
15 de juliol: sortida des de les diferents ciutats cap a Barcelona
16 de juliol: Barcelona, ciutat de sortida. Parada a Marsella, es dorm a Milà
17 de juliol: Arribada a Ancona, des d'on s'agafa un ferri
18 de juliol: Arribada a Patras i es parteix cap a Tessalònica
19, 20, 21 i 22 de juliol: estada a Tessalònica (Grècia) i el 21 de juliol s'acudeix a Atenes
23, 24 i 25 de juliol: retorn a casa per la mateixa ruta

Si vols sumar-te a la caravana, escriu a caravanagrecia@gmail.com i et posaran en contacte amb el col·lectiu organitzador de la teva ciutat.

També ens pots seguir en Twitter (https://twitter.com/caravanagrecia) i a Facebook (https://www.facebook.com/caravanagrecia/)

Caravana a Grècia
http://caravanaagrecia.info/