CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La cassolada de l’acampada “Democràcia real, ja!” de Barcelona aplega milers de persones

Dijous, 19 maig, 2011

Barcelona, 18 maig (EFE) .- La cassolada organitzat pels acampats a Barcelona ha reunit avui milers de persones "indignades" a la plaça Catalunya per protestar per la crisi econòmica i la manera com els polítics i la banca estan fent front als problemes econòmics que afecten a Espanya. La participació ha estat molt més elevada que les 2000 persones d'ahir dia 17.

La convocatòria, promoguda a través de les xarxes socials, ha aconseguit omplir la plaça de la capital catalana que a partir de les 21 hores ha explotat acústicament mitjançant el repicar de les cassoles, les palmes i els crits dels assistents en contra el sistema econòmic i polític instaurat.

Amb lemes com "Generació nini: ni banquers, ni polítics" o "el proper desnonament serà l'ajuntament", i crits com "mans dalt això és un atracament", els manifestants han iniciat una concentració pacífica que ha reunit a tota classe de ciutadans : des de joves en atur i professionals de la sanitat i l'ensenyament públic afectats per les retallades fins ancians reclamant una millora de les condicions de la seva pensió.

Alguns dels assistents més joves han portat amb si motxilles amb una estoreta i un sac per unir-se amb els acampats que avui afronten la seva tercera nit dormint al terra de la cèntrica plaça de Barcelona.

En els prolegòmens de la cassolada, alguns dels assistents de l'acampada han informat els manifestants de les diferents comissions que s'han creat per optimitzar els recursos i augmentar la difusió de les accions que es realitzen des del passat 15 d'abril.

Aquests grups, que estan oberts a tots els ciutadans, són: comunicació i premsa, cuina, infraestructura, extensió i difusió del moviment pels barris, així com una altra comissió encarregada d'organitzar les activitats i xerrades dins de la plaça.

Tarragona: Unes 50 persones s'han concentrat avui al centre de Tarragona. Els concentrats, joves en la seva majoria, s'han assegut en cercle a la cèntrica plaça de la Font, seu de l'ajuntament.

Lleida: Uns 300 joves s'han concentrat a la cèntrica plaça de Ricard Vinyes de Lleida. Els organitzadors preveuen que acabin acampant entre 25 i 50 persones.

Font: EFE. 18 de maig de 2011


Info sobre l'acampada de Barcelona:

http://acampadabcn.wordpress.com/