CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT a favor de l’avortament lliure, públic i gratuït. Fora l’avortament del Codi Penal! Manifestació a Barcelona el 28 de setembre

Dilluns, 22 setembre, 2014

LA CGT A FAVOR DE L'AVORTAMENT LLIURE, PÚBLIC I GRATUÏT. FORA L'AVORTAMENT DEL CODI PENAL!

En les últimes setmanes, s'ha avortat la llei Gallardon, gràcies a la lluita als carrers, però ara més que mai, és el moment de cridar per la despenalització de l'avortament i la retirada d'aquesta del codi penal!

Per això, el 28 de setembre, dia internacional per la despenalització de l'avortament, sortim al carrer, per cridar ben fort per un avortament lliure, públic, gratuït i fora del codi penal! Ens veiem a les 12:30h, a Plaça Catalunya (BCN), per defensar els nostres drets!

En aquest context de crisis del sistema, cada vegada més retrògrada en el pla econòmic, laboral, social, polític i jurídic, davant l'estafa en la que vivim, les dones patim dia a dia les conseqüències de l'atac brutal per part del capitalisme financer i patriarcal: bretxa salarial, baixos salaris, contractes a temps parcial i precaris, retallades en dependència i serveis socials, major percentatge d'exclusió social i pobresa, economia submergida, doble jornada laboral, violència masclista, reducció de serveis en la salut reproductiva, avortaments blancs o involuntaris com a conseqüència de la falta de salut laboral. Al sistema no li importen les persones malaltes, ja que s'encarrega de no cuidar-les, mostrant el seu veritable rostre de menyspreu per la vida, essencialment de les persones i col·lectius més desfavorits.

Aquesta pèrdua i retrocés en les conquestes laborals i socials dóna peu a que tant el govern com la Conferència episcopal i l'Església catòlica intentin imposar amb més força el SEU model de dona perfecta en el SEU model de família perfecta: una dona merament reproductora, casada, heterosexual, submisa i obedient al seu marit i que no té capacitat per pensar per ella mateixa. Per tant, uns passos enrere en totes les conquestes per les que tant hem lluitat. Aquest model es materialitza, avui en dia, amb l'avantprojecte de reforma de la Llei de l'avortament que el govern ens vol imposar a les dones, amb amenaces, posant-nos por, criminalitzant la nostra lluita per l'emancipació, exercint l'abús de poder, l'autoritarisme i la violència d'estat.

Des de CGT, lluitem per la despenalització de l'avortament, i defensem el dret de les persones a decidir lliurement sobre la seva sexualitat, sobre el seu model de família, i en general, sobre la seva vida. El dret de les dones a decidir sobre el seu cos i sobre la seva maternitat no ha de recaure en ningú més que en nosaltres mateixes.

PERQUÈ EL MEU COS ÉS MEU I JO DECIDEIXO. NO ENS CANSAREM DE REPETIR:

Despenalització de l'avortament en tot l'Estat: sense terminis ni supòsits, per totes, menors, migrants, ...

Lliure capacitat de decisió de les dones en la gestió del seu cos: ni gabinets psicològics, ni sobre informatius, ni dies de reflexió.

Impulsar els recursos públics i de qualitat, en igualtat de condicions a totes les Comunitats Autònomes.

Creació de centres públics de planificació familiar, amb formació gratuïta per joves i anticoncepció gratuïta.

Inclusió en els currículums escolars de matèries que tractin l'arrel de la violència masclista directa, la igualtat i de les relacions afectives i sexuals.

PROU DE CRIMINALITZAR LES NOSTRES PROTESTES

PROTESTEM PERQUÈ TENIM DRET. NO SOM CRIMINALS

PROU D'UTILITZAR LA MORAL I LA RELIGIÓ PER JUSTIFICAR EL DOMINI PATRIARCAL

SI A L'AVORTAMENT. NO ALS AVORTAMENTS INVOLUNTARIS PER CONDICIONS LABORALS PENOSES I TÒXIQUES

REBUTGEM UNA DIVISIÓ SEXUAL DEL TREBALL

DENUNCIEM LA HIPOCRESIA DE QUI DEFENEN EL DRET A LA VIDA DEL “NO NAT” I MIREN CAP A UNA ALTRA BANDA PER NO CUIDAR LA VIDA DE LES PERSONES NASCUDES

NO TENIM POR. SEGUIREM EN LA LLUITA

Secretariat Permanent - Comitè Confederal
Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció