CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT acaba les vagues a Clariant en espera de judici

Dimarts, 6 febrer, 2007


+ El sindicat protesta per dos acomiadaments. Foto: JUDIT FERNÀNDEZ

El Punt 6/02/2007 - EVA POMARES. Vila-seca.- El sindicat CGT va portar a terme ahir la quarta i darrera jornada de vaga a la química Clariant. L'empresa va acomiadar dos afiliats d'aquest sindicat, un d'ells el secretari general de la CGT a Clariant, i en va sancionar dos més. Segons fonts sindicals, la química ha al·legat una errada en l'etiquetatge en la mostra de producte presa d'un tanc, però «no existeix protocol sobre l'etiquetatge i fa anys que es fa d'aquesta manera», segons el responsable d'Acció Sindical de la CGT, Àngel Rodríguez.

El sindicat manté que es tracta d'un cas clar de «persecució» contra la CGT. «Està demostrat: dels quatre implicats, a dos els han sancionat i als altres dos els han acomiadat per la mateixa falta.» A més, addueixen que «Clariant ja ha sancionat altres afiliats de la CGT a la planta del Prat de Llobregat». «Tot plegat intenta debilitar la secció sindical perquè no tenim la mateixa predisposició dialogant que la UGT i CCOO», segons la CGT. Aquests sindicats s'han distanciat públicament de les mobilitzacions. En una nota de premsa, els dos sindicats van assegurar que els acomiadaments eren una qüestió extrasindical. Clariant va reiterar ahir que els acomiadats van cometre una «falta greu» i va negar l'existència de cap persecució contra la CGT.

SENSE DIÀLEG
Després de quatre jornades de vaga, la direcció de Clariant no ha cedit gens. Àngel Rodríguez ha assegurat que estan «tancats a qualsevol diàleg». Va manifestar: «Solament al principi ens van oferir una indemnització de 45 dies per any treballat, però el que reclamem no són diners, sinó la readmissió dels dos acomiadats». Els sancionats, que no estan afiliats a la CGT, han acceptat la decisió de l'empresa.

Finalment, serà el jutjat social número 2 de Tarragona qui decidirà sobre els acomiadaments el proper 26 de febrer. La CGT demanarà que es declari la nul·litat de l'acomiadament en el cas del secretari general, i pel seu company es pretén una sentència que declari l'acomiadament improcedent.


Les dues versions

Avaluar el seguiment de les quatre jornades de vaga a Clariant és complicat. D'una banda, la direcció no ha facilitat xifres, i ha assegurat en tot moment que «la plantilla no ha seguit la convocatòria de la CGT». Per la seva banda, el sindicat afirma que en la primera convocatòria, del dia 15 de gener, hi va participar «bona part dels treballadors» de Clariant a Vila-seca, on treballen unes 200 persones, així com sindicalistes de la CGT de la planta del Prat de Llobregat. Les dues altres convocatòries, els dos darrers dilluns de gener, no van tenir tant de seguiment, segons ha reconegut la CGT. El sindicat acusa la direcció d'imposar «uns serveis mínims excessius» i això impedeix a molts treballadors secundar les protestes. Malgrat tot, la CGT fa una valoració positiva de la vaga d'ahir, «que van seguir un centenar de treballadors».