CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT, amb tres delegats, es consolida a l’Ajuntament de Molins de Rei

Diumenge, 13 març, 2011

En les eleccions sindicals realitzades el 9 de març a l'Ajuntament de Molins de Rei (25.000 habitants, Baix Llobregat) la CGT guanya un delegat (sumem als dos del Comitè, un en la Junta de Personal) i es consolida com tercera força sindical en vots, a pesar de presentar-se solament en dos dels tres col·legis electorals.

RESULTATS GLOBALS

* Total delegats a triar 18 Delegats

* Total vots a emetre 292

* Vots emesos 191

* Participació 65,41%

* UGT 6 delegats, 63 vots, 21,58% vots. CCOO 6 delegats, 53 vots, 18,15 %. CGT 3 delegats, vots 46, 15,75 %. SFP (Sindicat de Policies) delegats 3, vots 28, 9,59 %

* La participació és baixa a nivell global, (65,41 %) degut, sobretot, als resultats del col·legi de laborals de tècnics i administratius.

* Destacables són els resultats en el col·legi electoral de laborals especialistes i no qualificats: d'un total de 53 electors, voten 42 (79,24 participació), aconseguint CGT, 32 vots i 2 delegats, CCOO 10 vots i 1 delegat, UGT no pot presentar llista al no poder aconseguir un mínim de 3 avals.

* A funcionaris (participació 81 %), on presentàvem per primera vegada llista, vam aconseguir 1 delegat i 14 vots, a quatre d'aconseguir 2 delegats.

Comunicat

LA CGT ES CONSOLIDA COM TERCERA FORÇA SINDICAL A L'AJUNTAMENT DE MOLIS DE REI (BARCELONA)

Després de les eleccions sindicals del 9 de març en l'Ajuntament de Molins de Rei, la Secció Sindical de CGT informa i fa la següent valoració.

D'entrada, no direm les ximpleries que després de cada eleccions diuen la majoria de partits polítics, hagin guanyat o perduts vots, allò de tots contents, satisfets per bla,bla… Guanyen unes eleccions, en aquest cas sindicals, qui suma. Perd qui resta i es queden igual els demés. Això hauria de ser obvi, però com deia Haro Tecglen en aquests temps difícils, incidim en la obvietat o simplement ens deixem enganyar.

Dit l'anterior, una mica d'història i una declaració de principis. La CGT ve presentant-se, amb aquestes, a quatre eleccions en aquest Ajuntament. Al principi teníem un afiliat i aconseguim dos representants en el Comitè d'Empresa. Al poc temps vam poder constituir la Secció Sindical i aquí va començar el nostre veritable treball sindical.

En els següents comicis, ens vam mantenir i consolidar, però el més important, augmentava el nombre d'afiliats i sobretot el nostre treball i el nostre model sindical s'obria pas entre la dinàmica “groga” típica del sindicalisme majoritari. Ara per ara som una referència imprescindible per a la plantilla i per a les forces polítiques de torn. Serietat, coherència ideològica, treball, eficàcia i molta autocrítica, fan que participem, àdhuc sent minoria, en totes les comissions de treball i negociació. El nostre model assembleari i autònom ha aconseguit el respecte de la majoria de treballadors.

Quant a la declaració de principis, és també o hauria de ser-ho dintre de la nostra Confederació una obvietat més: les eleccions són solament un mitjà i no la finalitat… Per tant, no podem caure en la demagògia electoralista, ni sindical ni política. El nostre treball s'ha de basar a augmentar l'afiliació, a enfortir la nostra Secció Sindical, i a convertir a cada delegat i afiliat en un militant més de la Confederació. Modest, però compromès i batallador en la defensa dels principis anarcosindicalistes de la mateixa, o el que és el mateix, en defensa dels interessos laborals i socials, tant de la plantilla a la qual pertany, com de la resta de la societat.

Així de senzill i, alhora, així de difícil. La CGT guanya un delegat (sumem als dos del Comitè, un en la Junta de Personal) i es consolida com tercera força sindical en vots, a pesar de presentar-se solament en dos dels tres col·legis electorals.

En definitiva, creiem que és un toc d'atenció per als sindicats majoritaris (no tan majoritaris, doncs la diferència de vots entre el més votat i la CGT se situa en 17 vots i a 7 del segon. I nosaltres a seguir lluitant en aquest sector de l'Administració Pública, on ens esperen reptes difícils però no impossibles d'aconseguir.

SALUT I ANARCOSIDICALISME

Secció Sindical CGT Ajuntament de Molins de Rei

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció