CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT assegura que l’acomiadament d’Ana Pozo va ser com a venjança per la seva activitat sindical

Dilluns, 4 juny, 2012

Setmanari DIRECTA GIRONA | 03/06/2012

Una cinquantena de persones van concentrar-se el 30 de maig davant dels jutjats de Girona per donar-li suport a la sindicalista de CGT Ana Pozo en un cas que van qualificar de flagrant repressió sindical. Per aquest motiu, van exigir la readmissió immediata i van demanar a l'ajuntament la municipalització dels serveis de la neteja.

Durant el judici, la defensa d'EULEN va centrar les seves acusacions a partir de la carta d'acomiadament. Segons la carta, el motiu de l'acomiadament era degut a motius laborals i no sindicals. Tanmateix, el propi advocat reconeixia que Ana Pozo havia exercit funcions sindicals anys abans com a assessora sindical i portaveu del sindicat, tasques realitzades en un moment en què la concessió del servei de la neteja corresponia a CLECE. L'actual empresa que va gestionar la concessió del subministrament, EULEN afirma que no era delegada sindical quan hi hagué eleccions sindicals per què estava d'excedència.

Pozo va ser acomiadada arran d'una queixa del director de la direcció de l'escola a l'empresa EULEN i cinc de les seves companyes de feina, membres del comitè d'empresa, van ser sancionades amb setze dies de sou i feina per haver anat a l'escola -CEIP Bruguera- a informar sobre el que s'havia acordat en una reunió en matèria de prevenció i riscos laborals. Les sancions van produir-se en els dies que EULEN S.A. havia anunciat la reducció de 200 hores, unes mesures que Pozo havia criticat com a secretària general del comitè de la neteja del sindicat CGT.

L'aportació dels testimonis, clau

La part acusatòria va sostenir que en el transcurs de la jornada laboral l'empleada no va ser localitzada entre les 17:15 i 17:55. L'únic testimoni que no manté cap relació contractual amb l'empresa -el conserge del centre- va afirmar que les dues encarregades de Pozo es van presentar aquell mateix dia a l'escola. En el judici, aquestes van reconèixer que el motiu de la seva presència es devia al fet que li anaven a fer entrega d'una notificació per part de l'empresa. Segons el conserge, això va succeir abans de dos quarts de sis de la tarda, hora en què finalitza la seva jornada laboral i no posteriorment com s'afirmava des d'EULEN.

Els motius exposats a les conclusions van posar de manifest que l'empresa mai no havia aplicat la potestat disciplinària cap a d'altres treballadors pels motius exposats a la carta d'acomiadament. La baixa laboral no voluntària de Pozo coincidia en el moment que no ostentava el càrrec de delegada sindical però sí el de secretària general del comitè de neteja de la CGT. També es va fer pal·lesa la incongruència de l'acusació que per una part, negava que l'acomiadament fos per motius sindicals, però per l'altra, feia esment d'un detall que no sortia a la carta d'acomiadament: que Pozo utilitzava l'ordinador per activitats sindicals, fet que demostraria el coneixement per part de l'empresa de la seva tasca sindical.

http://www.directa.cat/noticia/cgt-assegura-que-lacomiadament-dana-pozo-va-ser-com-venjanca-seva-activitat-sindical