CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT considera insuficient l’horari de la unitat d’hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Dimecres, 16 octubre, 2013

Després d’un any d’ampliació de l’horari del Servei de Hemodinàmica Cardíaca, la Secció Sindical de la CGT de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, continua demanant l’obertura les 24 hores al dia, els 365 dies a l’any, i seguirem lluitant i mobilitzant-nos fins assolir l’objectiu esmentat. Malgrat que valorem positivament l’ampliació horària aconseguida, la considerem insuficient.

Demanem l’ampliació de l’horari d’assistència de la Sala de Hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona per poder oferir la realització de l’angioplàstia primària al màxim nombre de malalts amb infart del tipus amb elevació del segment ST. Per a poder salvar el teixit del múscul cardíac l’angioplàstia primària s’ha de realitzar abans de dues hores des de l’inici de d’infart.

Tarragona és l’única província del seu nivell (amb més de 800.000 habitants) on no es pot realitzar cateterismes cardíacs les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

A les Terres de l’Ebre, les persones que pateixen un infart del tipus amb elevació del segment ST, es troben a quasi 200 km de rebre el tractament adequat i a més han d’aconseguir arribar a Barcelona en menys de dues hores.

Exigim al Govern de la Generalitat l’assistència correcta i adequada als ciutadans que pateixin un infart, ja que fora de l’horari d’atenció actual han de ser traslladats a Barcelona on hi ha cinc centres oberts les 24h, oferir aquest tractament a l’Hospital Joan XXIII no és més car que enviar els malalts a Barcelona, que en aquest cas s’ha de fer en helicòpter (que ha de portar dos pilots, un metge i una infermera) o bé en ambulància especialitzada. Per tant és qüestió d’organització i de voluntat política, ja que tenen la unitat i els professionals.

Secció Sindical CGT Hospital Joan XXIII de Tarragona

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció