CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT contra la reoburtura del Bicing a Barcelona per la salut dels/les treballadors/es i usuaris/es

Dimecres, 22 abril, 2020

fotonoticia_20200420111743_1200.jpg

L'Ajuntament de Barcelona pretén reobrir el servei de Bicing tancat des de l'endemà a la declaració de l'estat d'alarma, el 17 de març, perquè no es pot garantir de cap manera la salut ni de l@s usuari@s ni de l@s trabajador@s ni de les seves famílies. En el seu moment aplaudim el bon criteri de l'ajuntament i de la UTE Pedalem, que van posar per davant la salut a altres interessos.

Estem en període d'una pandèmia molt contagiosa i descontrolada, la vida estimada del virus en una bicicleta pels materials que està feta, plàstics i metalls, és de tres dies.

No hi ha manera material de garantir una neteja i desinfecció de les 6.000 bicicletes i de les 424 estacions, a més cada bicicleta la utilitzen cada dia més de 6 persones i no passen per cap procés de neteja ni desinfecció, només quan són portades a taller, ja que en època normal pot no ser necessari, però si ho és quan hi ha un virus tan contagiós i que mata a la gent.

Si el 17 de març hi havia 9.000 infectats i 300 morts per coronavirus, avui dia aquests números s'han superat amb escreix i estem amb uns 195.944 infectats i gairebé 20.453 morts, a això cal sumar-li una alarma general prorrogada i el virus decretat com a pandèmia per l'OMS. Per a res està justificat posar més persones en risc. En tota Europa augmenten els morts i els contagiats dia a dia.

El servei Bicing compta amb un gran nombre d'usuaris, dels quals una àmplia majoria són estudiants i personal d'oficines, que en un gran percentatge es troben realitzant funcions de teletreball o han cessat la seva activitat. NO té sentit reactivar un servei en el qual un gran percentatge d'usuaris no estan en actiu.

CGT demanem que no es reprengui el servei fins que no es doni per finalitzada l'alarma general decretada pel govern
, i es pugui reobrir el servei amb les màximes garanties de seguretat, tant per a treballadors com per als propis usuaris del Bicing.

No estem d'acord que l'economia estigui per davant de la salut, exigim la paralització de tota activitat no essencial, la classe obrera tornem a ser la sacrificada obligant-nos a treballar per interessos econòmics, amb salaris de misèria, encara que ens costi la vida.

fotonoticia_20200420111743_1200.jpg