CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT contra la tisorada dels Pressupostos Generals de 2012

Dilluns, 2 abril, 2012

Quan es compleixen els 100 primers dies el govern del PP es burla del poble i la seva democràcia aprovant els pressupostos de 2012.

El divendres 30 de març, un dia després de la Vaga General contra la reforma laboral i el pacte social, el consell de ministres ha aprovat els pressupostos de 2012, amb una tisorada de 27.300 milions d'euros per a reduir el dèficit públic fins al 5,3% del PIB i acontentar a banquers, especuladors, mercats, Unió Europea...

En l'apartat d'ingressos, el govern ha aprovat una amnistia fiscal per a aquelles persones i empreses que han defraudat a hisenda, fent que blanquegin els seus diners pagant només el 10%, garantint-li la seva confidencialitat, òbviament, mentre que la resta de persones decents paguem un mínim de tres vegades més. Amb aquesta amnistia, el govern preveu ingressar 2.500 milions d'euros renunciant a perseguir el frau fiscal que està xifrat en 75.000 milions de euros segons fonts dels inspectors d'Hisenda. Per altra banda, reduirà les deduccions als impostos de les empreses per a assolir que les grans societats paguin una mica més. Així mateix, pujarà l'impost al tabac, el rebut de la llum, el gas, el butà, la gasolina, la justícia si es recorre a la segona instància...

En el capítol de reduir despeses, els pressupostos plantegen una reducció del 17%, el que suposa 13.406 milions d'euros menys. Destaquen les retallades en els ministeris d'educació (21,2%), en sanitat (13,7%), agricultura (31,2%), indústria (31,9%), foment (34,6%), hisenda (22,9%), ministeri d'exteriors (54,4%), mentre que els que menys reduïxen són el ministeri de defensa (8,8%) i interior (4,3%).

És a dir, es mantindrà pràcticament la inversió en l'exèrcit i la policia mentre que es redueix dràsticament el pressupost per a educació, sanitat, foment, formació, investigació, inversions públiques, polítiques actives d'ocupació, reducció ajudes per a l'accés a l'habitatge i lloguer per a joves, integració d'immigrants, ajudes a la dependència, congelació del sou dels funcionaris, no cobertura de places de qui es jubilen, ajudes al desenvolupament.

En definitiva, tots i totes treballant (els qui tenen treball) i recaptant per a la banca, els mercats, pagar el deute i la crisi que han provocat, pagar la usura i la festa que una minoria de capitalistes sense escrúpols estan gaudint gràcies a nosaltres.

Ni en els pressupostos, ni en les polítiques aprovades en aquests primers cent dies, no hi ha cap voluntat política de buscar una sortida social a la crisi, de repartir la riquesa i el benestar, de repartir el treball, de perseguir el frau fiscal, de buscar la justícia social.

També hem de tenir en compte, que en el mes d'octubre, plantejaran els pressupostos generals per a 2013 i tenen previst reduir el dèficit del 5,3% al 3% del PIB el que suposarà una nova tisorada d'uns altres 23.000 milions de reducció de la despesa pública.

Per a la CGT, aquest govern no té legitimitat per a aprovar aquests pressupostos o per a aprovar la reforma laboral, a pesar de tenir majoria absoluta, simple i planament perquè és un frau a la població, un frau al joc de la seva pròpia democràcia parlamentària, atès que cap d'aquests aspectes estaven recollits en el programa electoral del partit popular.

El 29M, dia de la Vaga General, el poble, les i els treballadors han dit que no accepten aquesta política de reformes, de retallades i de pacte social. Des de la CGT ja estem treballant per a les pròximes mobilitzacions i nova Vaga General en el nostre país i a Europa.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció