CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT contra noves retallades salarials a l’Hospital Sant Joan de Reus

Dimarts, 2 juliol, 2013

COMUNICAT DE CGT DAVANT LA SITUACIÓ DE BLOQUEIG DEL NOU CONVENI COL·LECTIU DE L'HOSPITAL DE SANT JOAN I LES RETALLADES DEL 10% QUE VOL PORTAR A TERME L'EMPRESA

La Secció Sindical de la CGT a l'Hospital Universitari de Sant Joan, a Reus, en relació a la delicada situació actual, manifestem:

- Que es totalment intolerable que novament SAGESSA amb l'excusa del context de crisi i jugant amb la por de la plantilla, vulgui tornar a posar en marxa retallades molt més dures que les anteriors, que poden suposar una pèrdua salarial de fins al 10%, amb amenaces velades i fent recaure tot el pes de les retallades sobre la plantilla de l'Hospital, ja prou castigada per les retallades, la reducció de salaris i la pèrdua de drets.

- Que els esforços fets per tota la plantilla amb anterioritat reduint-nos el salari sembla que no són suficients per a la patronal i volen més retallades. En canvi veiem com els alts càrrecs segueixen cobrant uns sous desorbitats i l'empresa es segueix lucrant amb la situació de crisi actual.

- Que l´amenaça de la finalització de la ultraactivitat el pròxim 7 de juliol no pot significar una eina de xantatge per part de la empresa per obligar al comitè d'empresa a acceptar condicions econòmiques i socials molt més inferiors a les que tenim actualment.

- Que per poder garantir un servei sanitari de qualitat a la ciutat de Reus per a totes les persones, necessitem poder fer el nostre treball amb dignitat i que el nostre esforç i la nostra carrera professional sigui suficientment valorada., no som una càrrega, som les persones que vetllem per la salut de tota la ciutadanía.

És per això que des de la Secció Sindical de la CGT fem una crida al conjunt de treballadors i treballadores i a la resta de sindicats a rebutjar les propostes de l'empresa i a mobilitzar-nos per aconseguir evitar que es portin a terme. Entenem que cal preparar-nos per a una mobilització permanent i coordinada amb altres centres de treball i els moviments socials de la ciutat, per tal de capgirar la situació i recuperar el respecte cap a nosaltres i la nostra feina, així com exigir els recursos necessaris per continuar-la desenvolupant amb qualitat i normalitat.

CAP RETALLADA CONSENTIDA!

A CADA IMPOSICIÓ, UN CONFLICTE PITJOR!

Secció Sindical de la CGT a l'Hospital Universitari de Sant Joan de Reus

1 de juliol de 2013


Els treballadors de l'Hospital tornaran a votar aquest dijous 4 de juliol per retallar-se el sou

La CGT ja ha mostrat el seu posicionament contrari a aquest acord

Els treballadors de l'Hospital de Sant Joan hauran de tornar a votar aquest dijous noves retallades salarials, per tercer cop, en quatre anys. Segons ha pogut saber Reusdigital, l'empresa ha acceptat prorrogar el conveni actual fins a finals de 2014, evitant que s'apliqui la reforma laboral de Rajoy, a canvi que els treballadors aprovin una rebaixa del 5% del sou durant el mateix període de temps. A aquesta mesura s'hi afegeix la eliminació dels incentius per productivitat i la congelació de les carreres professionals. Dimecres hi haurà una assemblea dels membres el Comitè d'Empresa per explicar la situació. De moment, la CGT ja s'hi ha posicionat contra el pacte.

La direcció del centre sanitari reusenc ha acceptat la petició de gran part del Comitè d'Empresa de pactar les retallades fora del conveni. Així, aquest dijous, els empleats hauran de decidir, per tercer cop, si es tornen a retallar el sou. Les altres dues vegades, el resultat ha estat positiu. Segons ha pogut saber Reusdigital, la majoria de membres del Comitè hauria acceptat la mesura amb certa resignació, davant la possibilitat que el conveni caduqui el 7 de juliol i els empleats passin a dependre o bé del conveni sectorial, encara sense aprovar, o de l'Estatut dels Treballadors.

Diverses fonts han explicat a aquest mitjà que l'empresa no garantitza tornar a les condicions actuals a partir de l'1 de gener de 2015, quan caducarien el conveni prorrogat i el pacte per les retallades laborals. Com ara, tot dependrà de les circumstàncies econòmiques. A més, cal destacar que el departament de Salut encara no ha fet pública la possible retallada a l'hospital reusenc, que podria ser de fins a 8 milions d'euros, segons baralla Sagessa. D'aquests 5 tindrien un impacte directe en els treballadors, i la resta, sobre la despesa corrent.

La CGT es posiciona contra el pacte

De la mateixa manera que en l'última votació, el sindicat CGT, minoritari dins del Comitè d'Empresa, s'ha posicionat contra el vot favorable a les retallades. "Comprenc la postura dels altres sindicats, però si per evitar mals majors, anem acceptant mals menors, finalment, aquests es converteixen en majors", ha assenayalat el delegat sindical de la CGT a l'Hospital de Sant Joan, Artur Sardà. En declaracions a Reusdigital, Sardà ha dit que no creu que l'empresa hagi fet una concessió treient les retallades del conveni, "ja que el pacte va lligat a la durada del mateix".

"Ens hem de sortir de l'actual marc normatiu", ha continuat Sardà, qui creu que els governs espanyol i català "treuen lleis per lligar-nos de peus i mans". El delegat de la CGT reconeix que la situació pot ser incerta si no s'aproven les retallades, a partir del 7 de juliol, però remarca que "serà molt coneguda si es torna a reduir el salari". També ha subratllat que la rebaixa del sou "pot arribar al 10%", ja que, segons ha explicat, l'empresa no hauria assegurat el cobrament de les DPO, els complements per productivitat.

El Comitè d'Empresa està format per delegats d'UGT (8), Metges de Catalunya (5), USAE (4), SATSE (3), CGT (2) i CCOO (1). Ara, els sindicats hauran de decidir el seu posicionament respecte el referèndum de dijous. Si finalment s'acaba aprovant, el més probable és que el pacte se signi el mateix dia a la tarda, davant la urgència existent.

* Un article d'Enrique Canovaca al Reus Digital

http://reusdigital.cat/noticies/els-treballadors-de-lhospital-tornaran-votar-aquest-dijous-retallar-se-el-sou