CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT convoca manifestació a Mollet el 29-S, dins la jornada de vaga general

Dimarts, 21 setembre, 2010

Cartell manifestació Mollet

El 29 de setembre, jornada de vaga general, la CGT del Vallès Oriental convoca una manifestació a Mollet, conjuntament amb l'Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, Revolta Global, Maulets i Apup, manifestació que està convocada a les 17 h. a la Plaça Pau Casals.

Manifest: ATUREM LES RETALLADES LABORALS I SOCIALS

Volem fer una crida al conjunt de les classes populars per a secundar la convocatòria de Vaga General del 29 de setembre. Per nosaltres, la Vaga General és la resposta a les agressions que està sofrint el conjunt de la població ( pensionistes, treballadors/es, aturats/des) per part de banquers, empresaris, i les forces polítiques que els sustenten.

Aquestes agressions es materialitzen: en una reforma laboral que retalla i redueix els drets laborals fonamentals garantint a la patronal menors costos en les contractacions i acomiadaments, simplement volen acomiadar de manera lliure i barata ampliant les causes dels acomiadaments. És radicalment fals que aquesta reforma sigui per a crear ocupació, és per a reestructurar l’anomenat “mercat laboral”, precaritzant encara més les relacions laborals i ampliant l’explotació a la qual està sotmesos la classe treballadora.

Levesta, Figueras Internacional, Grup Zeta, etc són alguns dels exemples d’empreses de la comarca que han acomiadat en els últims mesos i setmanes a treballadors/es. Sembla que aquesta és l’única sortida que ens ofereixen polítics i empresaris per sortir de la crisi.
Són molts els motius per a sortir el carrer: la tisorada als pressupostos dels serveis públics, degradant encara més l’ensenyament, la sanitat, la llei de dependència, etc, serveis bàsics que utilitzem la majoria de la població, mentre per altra banda financem amb els nostres impostos el concert de serveis privats, a més cal destacar la baixada de sou dels treballadors de la funció pública, que en la seva majoria no cobren ni 1000 euros al mes.

Són molts els motius per a secundar la vaga general i ampliar la lluita del poble, són moltes les famílies que a la comarca són desallotjades dels seus habitatges per unes hipoteques usureres que apliquen els bancs, a la comarca són gairebé 33.000 les persones aturades. En alguns municipis del Vallès Oriental, com La Llagosta, Montornès, Canovelles i Mollet s’estan veient greument afectats.

És necessària la unitat de tota la ciutadania, perquè aquestes agressions no han acabat. De la mà de la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional i amb l’obediència cega dels governs espanyol i català, estan aplicant les polítiques abans citades i s’enduriran. On estan la democràcia i la sobirania popular? Qui ha decidit aquestes polítiques antisocials?.

La convocatòria de la vaga ha de ser el principi de la lluita, és a dir: és necessari perllongar la lluita de diverses maneres fins que la situació tan desfavorable per a la classe treballadora s’inverteixi. L’exemple el tenim en la lluita del poble grec que davant una situació semblant ha començat aquest procés de lluita amb diverses vagues generals, només mitjançant la lluita es poden canviar les coses,si romanem passius la situació serà molt pitjor.

No a la reforma laboral

Pels drets socials i laborals

CGT Vallès Oriental, Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, Revolta Global, Maulets i Apup

>>> Adjuntem cartell de la manifestació.