CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT convoca vaga a la botiga FNAC del Triangle de Barcelona el 19 i el 23 d’abril

Dijous, 17 abril, 2014

Vaga FNAC 23 d'abril

Vaga al #FNAC El Triangle (BCN) 19 i 23 abril 2014 convocada per CGT FNAC

VAGA A L'FNAC-EL TRIANGLE PER SANT JORDI

CGT ha convocat vaga de 24h per als propers dies 19 i 23 d’abril al FNAC-El Triangle, amb concentració a les portes de la botiga durant la diada de St. Jordi d’11 a 14 i de 17 a 20 hores.

En el darrers anys FNAC ha precaritzat les condicions laborals i ha incrementat la contractació a temps parcial -actualment prop del 60%- amb salaris situats al voltant dels 500 Euros.

FNAC ha estat la primera empresa de l'Estat en realitzar acomiadaments especificant que la causa és una situació de baixa laboral.

Amb implantació a la botiga des de l’any 2005, CGT ha estat testimoni de la precarització implacable de les condicions de treball a FNAC. Baixos salaris, gairebé testimonials; alt percentatge de rotació de la plantilla; estrès i càrrega de treball desbordada; comportaments abusius, amb pressions constants per assolir els objectius comercials individuals de socis i assegurances; control, tutela i vigilància constant i obsessiva dels moviments dels treballadors.., són comportaments que venim denunciant des de la nostra presència al Comitè d’Empresa.

Malgrat els requeriments efectuats per la Inspecció de Treball -alguns molt durs-, lamentablement aquests comportaments s’han anat repetint al llarg dels anys. I a tot això s’afegeix ara la gairebé eliminació de la contractació a temps complet i el creixent foment dels contractes a temps parcial, amb els seus salaris d’insubsistència. FNAC també ha modificat a la baixa la nostra retribució el 2013 i el 2014, aprofitant-se des del primer moment de les noves oportunitats de precarització legal i destrucció de la dignitat laboral que obrí la Reforma Laboral de PP i CiU del 2012.

I això no és tot, fins i tot hem hagut de combatre actuacions del FNAC que han posat a prova els mateixos fonaments de la nostra legislació laboral, així com els drets fonamentals de la persona suposadament salvaguardats per la Constitució. Quan cap empresa d’aquest país s’ha atrevit a acomiadar ningú esmentant per escrit que la causa del acomiadament era la seva situació de baixa laboral, FNAC ho ha fet en reiterades ocasions, tot indicant que la malaltia havia buidat de rendibilitat el contracte de treball.

També ha estat el primer Gran Magatzem en retallar els salaris dels seus treballadors al·legant només previsions de pèrdues, és a dir, invocant mers futuribles per a defensar retallades salarials des d’una situació de beneficis econòmics. Aquests són senyals prou clars de que FNAC entén les relacions laborals des de la radicalitat de l'avantatge i el benefici econòmic i amb menyspreu de les persones i els seus drets.

Agraïm totes les mostres de suport rebudes des de diversos àmbits de la cultura, la societat civil i la política, que han demostrat així el seu compromís per una societat més igualitària i justa, en la que aquest model de relacions laborals no té cabuda.

Per Sant Jordi, vaga a l'FNAC-El Triangle i concentració a les portes de la botiga d'11 a 14h i de 17h a 20h

Barcelona, a 18 d’abril de 2014

Més informació:

E.MAIL contacte: cgt.fnac@gmail.com

- TWITTER CGT FNAC

- TWITTER CGT FNAC L´ILLA

- FACEBOOK CGT FNAC EL TRIANGLE

Registre convocatòria de vaga 19 i 23 d´abril CGT FNAC a la Generalitat:

La CGT ha convocat una vaga el proper dimecres 23 d'Abrll, diada de Sant Jordi, a la botiga FNAC del Triangle (Plaça Catalunya de Barcelona) contra la precarietat que pateix la plantilla i fa una crida a la solidaritat. Prèviament, el dissabte 19 d'abril, hi ha convocada una altra jornada de vaga.

Des de la secció sindical de la CGT denuncien que el 60% dels contractes laborals són "minijobs" de 14 a 26 h: els salaris es troben entre els 400 i els 600 euros.

"Cobrar 500 euros al mes és violència". Aquesta pancarta es podia llegir a l'entrada de la Fnac El Triangle de Barcelona. La multinacional francesa especialitzada en llibres, discos, DVD i tecnologia pretén deixar de pagar el 50% de l'assegurança mèdica dels treballadors: com que forma part de la retribució en espècies, representa una baixada salarial del 15%.

Per a la CGT, la FNAC, com altres multinacionals, té una imatge pública construïda a cop de cinisme, hipocresia i mal amagada explotació. Els i les treballadores d'FNAC han patit vàries retallades de sou i condicions laborals, acomiadaments per posar-se malalta, el 60% de la plantilla cobra menys de 500€ mensuals, temporalitat desbocada, treball gratis en festius...en definitiva, fan servir les diverses reformes laborals per matxacar el jovent i obtenir guanys amb el seu patiment.

Des de l'any 2010 hi ha un augment de la contractació parcial. Des de llavors, gairebé tots els nous contractes són de 14, 20 o 26 hores setmanals. Són 'minijobs'. Els treballadors que fan una jornada de 14 h cobren una mica més de 400 euros més dues pagues extres; els de 20 h, 500 i escaig i dues pagues extres, i els de 26 h, una mica més de 600 i les pagues extres". Els contractats a temps parcial ronden, ara per ara, el 60%.

Des de la CGT reclamem millores salarials i de les condicions laborals. Des del conveni de grans magatzems aprovat pel PP el 2013 es treballa diumenges i festius sense cobrar cap plus. L'empresa planteja aplicar mesures d'estalvi per evitar entrar en pèrdues, tot i que va tancar les balances del 2013 amb beneficis.

Per tot això el comitè d'empresa i la secció sindical de la CGT han pres la decisió de convocar dues jornades de vaga, els dies 19 i 23 d'abril. La segona coincidirà amb la diada de Sant Jordi. A més, els treballadors es concentraran entre les 11 i les 14 h i entre les 17 i les 20 h del dia de Sant Jordi.

Les companyes i companys de la secció sindical de CGT de l'FNAC han dit prou. Aquest Sant Jordi visualitzaran i explicaran les seves pràctiques davant de la població i escriptors/es que hi vindran. En suport de la vaga estan recollint nombroses adhesions de gent del món de la música i la cultura.

Vídeos de suport a la vaga a l'FNAC per difusió:

Ada Colau (PAH) dóna suport a la vaga de CGT a l´FNAC El Triangle#santjordi2014:

Pau Llonch (PAHC Sabadell i Seminari Taifa) dóna suport vaga CGT FNAC #23A #nosingnisalFNAC :

Daniel Higiénico (Cantautor) dóna suport a la vaga de CGT a l´FNAC El Triangle #nosignisalFNAC #23A :

David Caño (Poeta) dóna suport a la vaga de CGT a l´FNAC #23A #nosignisalFANC #santjordi2014 :

El Sobrino del Diablo dóna suport cantant a la vaga de CGT a l'FNAC a Barcelona #santjordi :

Fernando, del grup Reincidentes dóna suport Vaga FNAC 23 d´abril :

Miguel Costas, de Siniestro Total en suport Vaga FNAC :

David Fernandez (CUP) dóna recolzament a la vaga de CGT a l'FNAC per #santjordi:

Joan Tardà (ERC) dóna recolzament a la vaga de CGT a l'FNAC per #santjordi:

Ja han dit que No signaran a FNAC El triangle 23 d´abril via twitter:

Toni Albà - @ tonialba -> https://twitter.com/tonialba/status/457505607864823808

Dani Roig - @ millonariorojo -> https://twitter.com/millonariorojo/status/457608985030701056

Roc Casagran - @ roccasagran -> https://twitter.com/roccasagran/status/457621733949046785

Antonio Baños -> https://twitter.com/xmonge/status/457836072773615616

Marta Pérez Sierra - @ mpsierra -> https://twitter.com/nuniseva/status/457840777696407552

Jair Dominguez - @vedellconsagrat -> https://twitter.com/vedellconsagrat/status/457847241521520641

Carmen Amoraga - @AmoragaCarmen -> https://twitter.com/llibertats/status/457866045395857409

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció