CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT convoca Vaga General el 29 de setembre de 2010

Dijous, 15 juliol, 2010

jpg_catalan.jpg

VAGA GENERAL 29 DE SETEMBRE, TOTES I TOTS AL CARRER!

Contra l'atur, la precarietat i l'exclusió social. Contra la reforma laboral. Contra la retallada de drets socials, laborals, mediambientals. Contra el pla d'ajustament per a reduir el dèficit públic. Per un nou model social i productiu no capitalista. Per la llibertat, la igualtat, l'autogestió i la justícia social.

La Confederació General del Treball (CGT) convoca Vaga General el 29 de setembre de 2010 per defensar les llibertats i drets laborals, socials, econòmics, i mediambientals de tots els treballadors i treballadores i de totes les classes populars, davant les agressions i retallades que estem sofrint per les polítiques antisocials del govern que només responen als interessos de la banca, a l'especulació financera i immobiliària, als mercats, al capital, a la patronal, a la Unió Europea, al Fons Monetari Internacional, a les institucionals polítiques internacionals.

Vaga General contra la nova reforma laboral, el pla d'ajust per reduir el dèficit, la propera reforma del sistema de pensions... perquè la crisi econòmica la paguin els que l'han provocat, és a dir, els rics, els banquers i els polítics.

Vaga General contra el sistema capitalista que únicament pensa a obtenir beneficis passant per sobre de la qualitat de vida de les persones i de la pròpia continuïtat de la vida al planeta. Els empresaris financers, del maó, de l'energia, de les telecomunicacions, de la indústria, dels aliments... s'han enriquit extraordinàriament, ens han "obligat" a endeutar-nos, hipotecar-nos, consumir sense límits i avui, ni tenim casa, ni feina ni futur.

CGT fa una crida generalitzada a tota la classe treballadora, del sector públic i del sector privat, a les persones aturades, joves, pensionistes, homes i dones, autòctones o migrants, a les persones excloses, precàries, desnonades, a les classes populars, als moviments socials, a les organitzacions veïnals, estudiantils, culturals... a tota la societat en el seu conjunt per participar en la Vaga General del 29 de setembre.

Per a CGT aquell dia és només l'inici d'un procés de mobilització laboral i social continuada fins a establir les bases d'un nou model de societat, un nou model productiu basat en la satisfacció de les necessitats de les persones, en la solidaritat, en la igualtat, en la llibertat, en la justícia social, un nou model que contempli l'harmonia de la nostra vida amb el planeta, que no busqui l'explotació de les persones i dels recursos naturals, un model plantejat amb una dimensió global, internacionalista, que inclogui a tota la humanitat, a tots els treballadors i treballadores del món.

RAONS PER ANAR A LA VAGA GENERAL el 29 de setembre

Contra l'atur:

- 5 milions de treballadors i treballadores estem a l'atur i les persones joves suportem taxes d'atur del 40%. Des de 2008, més de 2,5 milions de persones hem perdut la feina.

- 1,2 milions de persones aturades no percebem cap prestació i prop de 554.000 malvivim amb 426€.

- Més de 4 milions de persones treballadores tenim contractes temporals.

- 11 milions de treballadores i treballadors, dels 18,7 milions d'ocupats, tenim rendes anuals inferiors a 9.000 €.

- Amb les mesures del pla d'ajust del govern, 2,6 milions de treballadors públics en totes les Administracions, sofreixen una reducció dels seus salaris en una mitjana del 5% i no es cobreixen les vacants necessàries per tenir uns serveis públics de qualitat.

- Les rendes salarials van caure el triple que les empresarials en el 2009.

- Els 7 grans Bancs i Caixes van obtenir 17.000 Millones de Euros de beneficis nets en el 2009 i les retribucions dels consellers i directius de les grans empreses van créixer el 19,1%.

Contra la reforma Laboral:

- La Nova Reforma Laboral aprovada pel govern suposa que els empresaris ens puguin acomiadar lliurement i impunement sense causa o causa falsa i la "justícia" i les "lleis" els avalen.

- Amb el "Decretazo" de la Reforma Laboral de Juny de 2010 l'acomiadament serà més lliure i més barat. Tots els treballadors i treballadores, amb independència del contracte que tinguem, podem ser acomiadats encara més fàcilment i les indemnitzacions es queden en 20 dies, dels quals 8 dies seran pagats amb diners públics.

- El "Decretazo" de la Reforma Laboral nega a treballadors i treballadores el dret fonamental a la tutela judicial, és a dir, a una mínima justícia social i vulnera el dret fonamental a la negociació col·lectiva en permetre que l'empresari, a la seva voluntat, pot deixar de complir els acords salarials, els acords sobre jornada, torns, mobilitat funcional i geogràfica.

Pel dret a una pensió digna:

- Amb les mesures del pla d'ajust per reduir el dèficit, se li congela la pensió per a 2011 a més de 6 Milions de pensionistes.

- El 68% dels 8,2 milions de pensionistes té una pensió anual que no arriba al salari mínim interprofessional.

- No està garantit el dret a la prestació per jubilació i volen que ens endeutem amb fons privats de pensions. Pretenen que ens jubilem als 67 anys i reduir encara més la quantitat a percebre augmentant el període de còmput, mentre continuen augmentant els beneficis dels empresaris i les pensions multimilionàries de directius, executius i consellers.

PROPOSTES de la CGT

El que volem aconseguir amb la Vaga General és derogar el “decretazo” de la reforma laboral, el pla d'ajust i la reforma del sistema de pensions.

Repartir el treball:

- Recuperar l'ocupació, treballar tothom, reduir la jornada laboral, reduir l'edat de jubilació.

- Impedir els EROs, els acomiadaments, els acomiadaments improcedents, les contrates, subcontrates, ETTs, les hores extraordinàries, els preufets, el dúmping.

- Defensar els drets socials i serveis públics gratuïts, rebutjar les privatitzacions.

- Eliminar els contractes temporals i precaris. Consolidar l'ocupació fixa.

Repartir la riquesa:

- Garantir les prestacions socials i salarials a totes les aturades i aturats.
- Garantiar el dret a un salari mínim i a una pensió suficient per a tots i totes, i mai per sota dels 1.200 €.

- Distribuir els recursos i la riquesa solidàriament.

- Major pressió fiscal als rics, empresaris, directius, executius, polítics, jutges, càrrecs públics, banquers, perquè contribueixin amb impostos progressius, perquè pagui més qui més té.

Nou model social i productiu:

- El model econòmic i social capitalista està basat en el productivisme, el creixement, el desenvolupisme, el consumisme i, per tant, en la injustícia, la irracionalitat i l'atemptat contra la vida del planeta.

- Per un nou model social solidari i sostenible no basat en el creixement per viure millor.

- Un nou model de producció, de distribució i de consum creant ocupacions on es troba el verdader valor: en l'educació, en escoles bressol, en escoles infantils, en el camp, en el benestar social, en les cures, en les tecnologies no agressives ni contaminants, en xarxes de transport públic sostenibles.

VAGA GENERAL el 29 de setembre de 2010

- Contra l'atur, la precarietat i l'exclusió social

- Contra la reforma laboral

- Contra la retallada de drets socials, laborals, mediambientals

- Contra el pla d'ajust per reduir el dèficit públic

- Per un nou model social i productiu no capitalista

- Per la llibertat, la igualtat, l'autogestió i la justícia social

Attached documents