CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT culpa del deteriorament de la sanitat pública a l’Hospital Joan XXIII al conseller, a la gerència i a la directora

Divendres, 7 setembre, 2012

La secció Sindical de la CGT de l’Hospital Joan XXIII vol denunciar la situació de l’Hospital de referència de la província de Tarragona, i responsabilitzen d’aquesta situació que pateixen els usuaris i els treballadors al Conseller de Sanitat, Sr. Boi Ruiz, i als seu escolans al càrrec de la Gerència Territorial de Tarragona,al Dr. Julio Garcia Prieto i a la Directora del Centre, Dra. Dolça Cortasa, fent-los responsables del deteriorament que això està provocant en la Sanitat Pública depenent de la seva àrea d’abast, amb l’augment significatiu de la contractació de sanitat privada en un 20% a la nostra província que és l’objectiu que persegueix la Conselleria de Sanitat.

Volen destacar les següents dades, com més significatives, en relació amb les retallades que es venen aplicant des de la Gerència de l’ ICS seguint les directrius del Conseller de Sanitat, des de l’abril del 2011:

- Augment de la llista d’espera de pacients que tenen programada una intervenció quirúrgica, el nombre de malalts que esperaven una intervenció va pujar de 1.557 a 2.956 (un augment del 90%).

- A l’any 2012 hi ha pressupostades per realitzar 10.475 intervencions quirúrgiques, 5.286 menys que les realitzades durant l’any 2010.

- La reducció del pressupost de l’Hospital es va veure reduïda en un 10,9% a l’any 2011 respecte a l’any 2010 i en un 10,8% menys a l’any 2012 (la xifra corresponent a aquest any encara és provisional).

- Tancament de 109 llits d’hospitalització, de diferents serveis, el que ocasiona que hi hagi pacients ingressats a serveis que no corresponen amb la seva patologia.

- Hospitalització d’adults al Servei de Pediatria, obviant-se de forma habitual el compliment de la Resolució A2-25/86, del 13 de maig de 1986, del Parlament Europeo sobre la Carta Europea de Nens Hospitalitzats, concretament el punt que fa referència al Dret a ser hospitalitzatjuntament amb altres nens, evitant en tot el posible la seva hospitalització amb adults.

- Deficiència important al servei d’urgències, el nombre de pacients que esperen per poder ser ingressats a causa del tancament de llits, és una mitja d’uns quinze pacients diaris, el que ocasiona que n’hi ha pacients que estigui a urgències fins a quatre dies a la espera de tindre llit per ingressar.

- El patètic funcionament dels ascensors del centre, durant el mesos de juliol i agost, havent arribat a esta aturats fins a 5 ascensors alhora durant varis dies.

- Disminució d’un 10% de treballadors respecte a l’any 2010, mentre els càrrecs intermitjos es mantenen i a més han creat nous càrrecs, com els d’assessors”.

* Notícia publicada a Pobleviu

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció