CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT d’autobusos de TMB denúncia a la Direcció per regalar a CCOO i UGT hores sindicals il·legals

Dijous, 3 juny, 2010

La secció sindical de CGT a Autobusos de Barcelona denúncia davant el Jutjat a la Direcció de TMB per regalar als alliberats sindicals d'UGT, CCOO i SIT 10.800 hores per sobre del que limita la normativa vigent el valor econòmic de la qual supera els 200.000 €.

Aquest dijous 3 de juny CGT ha presentat en els Jutjats de Barcelona una denúncia contra la Direcció de TMB per vulneració dels drets fonamentals de llibertat sindical.

El passat 9 de març el Jutjat social nº 10, atenent a una sol·licitud d'actes preparatoris presentada per CGT, va requerir a TMB (Autobusos) l'aportació dels llistats d'hores sindicals consumits per UGT, CCOO i SIT durant l'any 2009. Fruit de l'estudi d'aquesta documentació, aportada en seu judicial, s'ha pogut comprovar que les seccions sindicals d'UGT, CCOO i SIT reben un tracte de favor interessat per part de l'empresa consistent en atorgar-los més hores sindicals que les que permet la normativa vigent (LOLS i Conveni Col·lectiu de TB).

La Direcció de TMB ha concedit a UGT 5.855 hores durant l'any 2009 per sobre del que marca el conveni, el que li ha permès a aquest sindicat alliberar a 5 dels seus membres en la seva federació. El conveni col·lectiu de TB limita aquests alliberaments a un membre pel que existeix un clar abús i una discriminació. El valor econòmic d'aquesta concessió equival 111.258€. CCOO ha gaudit de 3.112 hores de més (59.000€) donant-se la paradoxa que l'actual Secretari General de la FSC-CCOO José Luís Moure, treballador d'autobusos alliberat, ha estat rebaixat sindicalment durant l'any 2009 1.946 hores malgrat que la nostra jornada anual era de 1.690 hores a l'any.

Amb aquesta demanda des de CGT volem treure a la llum la corrupció existent en TMB en matèria sindical. La documentació aportada fa possible demostrar per primera vegada a TMB una pràctica il·legal existent en la nostra empresa des de fa molts anys, amb la qual la Direcció de TMB intenta controlar l'acció sindical dels sindicats que entren en el joc en canvi de tenir més alliberats.

CGT, que en l'any 2009 tenia 8 delegats enfront dels 5 que tenien CCOO i UGT anuncia en la demanda que la seva pretensió no és tenir el mateix tracte que UGT i CCOO sinó que el que sol·licita és que cessi la vulneració que fa de manera reiterativa la Direcció de TMB de la normativa que regula les relacions laborals en la nostra empresa.

D'altra banda CGT sol·licita en la seva demanda una indemnització equivalent al valor de les hores “regalades” per TMB a UGT, CCOO i SIT (200.000€) que en cas de guanyar la demanda s'ingressaran en una caixa de resistència de tots els treballadors d'Autobusos de Barcelona.

CGT Autobusos TMB