CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT d’autobusos de TMB guanya el judici pels “15 minuts de l’entrepà” de l’Estatut dels treballadors.

Dijous, 2 juliol, 2009

carta al Director General d’Autobusos

El Tribunal Suprem ens dóna definitivament la raó. La CGT d’autobusos de TMB ha guanyat definitivament la denúncia dels “15 minuts de l'entrepà”, que fa referència a l'Estatut dels treballadors.

Finalment i després dels reiterats recursos que la Direcció ha interposat, per a guanyar temps, el Tribunal Suprem ha confirmat la primera sentència datada al març de 2007. Aquesta sentència és ferma i no cap recurs:

“…debo declarar y declaro el derecho de los trabajadores que prestan servicios en la empresa demandada con la categoría de Conductor, y que realizan una jornada superior a 6 horas diarias, a disfrutar de un descanso mínimo de 15 minutos dentro de dicha jornada…”

De moment ja s'ha demanat a la Direcció que acati la sentència i s'està estudiant legalment la possibilitat de quantificar econòmicament la retroactivitat de la mateixa.

Recordar que aquest dret que ara hem guanyat definitivament ha estat negat conveni rere conveni, a tots els conductors/es, per la Direcció de TMB amb el consentiment de CCOO, UGT i SIT.

Des de la CGT estem a l'espera de la resposta de la Direcció i entenem que aquesta podria ser pactada. Cap també la possibilitat que la Direcció opti altra vegada per fer oïdes sords i busqui el conflicte. A la qual cosa, per desgràcia, ja ens té acostumats

Davant una cosa o l'altra caldrà estar atents i, com a treballadors/es, prendre el camí adequat.

Adjuntem carta enviada al Director General d’Autobusos en relació a la sentencia.

Secció Sindical CGT Autobusos TMB