CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT davant la signatura d’un nou ERO a Roca

Dimarts, 7 desembre, 2010

Dimecres 1 de desembre, va tenir lloc la signatura de l'ACORD sobre el nou ERO presentat per Roca per part CCOO, UGT i empresa, per a enviar a l'atur als treballadors de Porcel·lana, després de la consulta realitzada entre la plantilla. El resultat del Referèndum celebrat, del qual CGT es va desvincular. va ser: - A favor 106. En contra 67. Blancs 9.

Si bé és cert que ha sortit d'una consulta en la qual ni participem ni estàvem d'acord, és destacable l'obstinació i ímpetu que els delegats que informaven tant en els menjadors com pels llocs de treball, defensaven que la millor opció era anar-nos tots d'ERO. Explicant i induint al temor de cobrar menys si ens quedàvem, fins i tot un delegat de CCOO va dir en menjadors que a Madrid els treballadors els havien castigat electoralment per haver acceptat la situació d'estar en fàbrica en lloc de l'atur tècnic.

És curiós quan aquesta vegada els seus companys de Madrid han defensat la mateixa oposició l'ERO i els treballadors han preferit altra vegada estar en fabrica abans que gastar el seu atur, evitant així que a Madrid Roca apliqui aquest ERO. No veiem molt lògic que un mateix sindicat defensi posicions i arguments tan distints en fàbriques amb la mateixa problemàtica i perjudicis. I que a Gavà coincideixin amb els que l'empresa pretenia.

Per altra banda denunciem que en la documentació signada, es diu i accepta que hi ha hagut un període de consultes i negociacions, quan això és fals ja que no ha existit cap reunió de TOTES les parts amb l'empresa per a negociar res, ni existeixen actes com es dóna en un procediment com el que signen. Si que coneixem d'una reunió entre ells amb l'empresa per a negociar un avenç, en la qual no vam ser convocats, amb l'excusa que CGT ja tenia una posició contrària a l'ERO. Cal recordar als companys que, per aquesta regla en l'anterior ERO de 713 acomiadaments tots estàvem en contra i no per això perdíem el dret legal d'estar en les millores o negociacions que es portessin a terme.

Està clar que com sindicat és de lògica donar una posició tant en contra o a favor, però això no eximeix d'estar representat en qualsevol negociació, tot el contrari, és de llei. Més quan el que es negociï afectarà a l'afiliació de cada sindicat.

És lamentable que tot aquest procediment de l'ERO hagi estat “en el calaix” guardat fins a just unes hores després dels resultats de les Eleccions sindicals, i ara tot vagi amb presses. Confiem que tots els sindicats manejàvem la mateixa informació (òssia cap respecte a aquest tema) doncs seria molt greu que això estigués en coneixement d'algun representant sindical i guardés silenci, ometent una informació tan important per als treballadors.

Una vegada signat el nou ERO solament ens queda que fer un altre sacrifici més amb el nostre atur, i confiar que els companys que ho han defensat amb tants arguments per menjadors i “corrillos” posin la mateixa obstinació a solucionar i informar dels problemes que sorgissin en els dies que estiguem afectats o desafectats, doncs en això saben que encara que no estiguem d'acord si estem amb ells, per a ajudar a solucionar o evitar els problemes que puguin sorgir.

Salut i treball

Secció Sindical CGT Roca

www.cgt-roca.com

Gavà, 2 de Desembre de 2010.

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció