CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT davant l’aprovació dels pressupostos de l’Ajuntament de Reus i l’actitud impositiva de l’equip de govern

Dimecres, 9 maig, 2012

El dijous 3 de maig l'Ajuntament de Reus ens va convocar a la Junta i el Comitè a una reunió informativa. Nosaltres esperàvem que l'empresa hagués convocat una Mesa de Negociació per parlar, entre d'altres temes, dels pressupostos que s'havien d'aprovar el divendres 4 de maig en el ple de l'Ajuntament, en el qual van ser aprovats, i que repercuteixen necessàriament en el catàleg de llocs de treball. Va ser una reunió impositiva, sense donar la possiblilitat de negociar res amb els representants dels treballadors i treballadores, argumentant que el pressupost no ens afecta i, a més, comunicat que s’esperen més retallades dels pressupostos generals de l'Estat.

L'Ajuntament de Reus va aprovar en Ple extraòrdinari el passat 27 de març el Pla d'Ajust que el Govern Central va proposar als Ajuntaments. De les 16 mesures que marca el BOE núm. 65 de 16 de març de 2012, l'Ajuntament només n'ha aplicat 4, les que afecten a la plantilla. Només es toquen les partides que afecten els treballadors i no les referents a les societats municipals, els alts directius o els càrrecs de confiança i obre la porta a un seguit de retallades en els drets dels treballadors. Aquest Pla d'ajust ja ha estat aprovat des de Madrid, ja que el Ministeri d'Hisenda va donar llum verda al Pla el dia 2 de maig.

Des de la CGT tenim clar que no volem seguir en silenci i que esperem respostes a tot allò que ens incumbeix i ens afecta. De res ha servit l'acció unitària, la bona fe i anar suposadament tots a una dins del comitè d'empresa i la junta de personal de l'Ajuntament. A partir d'ara volem que tota la plantilla estigui informada d'allò que sigui del seu interès i que estigui en la nostra mà de traspassar-los, i que cadascú faci el judici de valors que cregui convenient.

En vistes de que no hi ha cap intenció per part de l'Ajuntament de Reus de negociar cap qüestió, per molt que això ens afecti als treballadors i treballadores, la secció sindical de la CGT hem interposat un recurs d'alçada previ al Contenciós Administratiu rebutjant aquests pressupostos.

Amb aquest fet volem mostrar el nostre rebuig i el nostre desacord davant els constants greuges impositius que sistemàticament s'estan tenint contra els drets dels treballadors i treballadores d'aquesta casa per part de l'Ajuntament.

A partir de ara prioritzarem el treball propi com a secció sindical, en defensa dels drets de tots i totes les treballadores.

Secció Sindical CGT Ajuntament de Reus

Reus, 8 de maig de 2012

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció