CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Barcelona convoca una manifestació dins la jornada de vaga general del 29-S

Dimarts, 21 setembre, 2010

Cartell Bcn

MANIFESTACIÓ 17 h. Jardinets de Gràcia, Barcelona (Metro L3 Diagonal)

Convoca: Federació Local de Sindicats de Barcelona de la CGT

Manifest

VAGA GENERAL 29 DE SETEMBRE DE 2010 TOTS AL CARRER!

ELS MOTIUS.- La reforma laboral decretada pel govern i la reforma del sistema de pensions, que suposen una reculada gravíssim en els drets dels treballadors i treballadores d'aquest país.

LES VÍCTIMES.- Els treballadorer/es i els pensionistes. La reforma implica que hauríem de treballar més anys per a acabar cobrant menys en la jubilació, tancant de passada el mercat de treball a la joventut que es veu abocada a un futur laboral precari que fa precàries les seves vides. Deixa als treballadors en mans de l'explotació mes descarnada, converteix als desocupats (5 milions) en carn de mercat quan no els deixa sense cap ajuda social; rebaixa el sou dels empleats públics; converteix la temporalitat en veritat suprema i retalla les prestacions socials als nostres majors i els serveis sanitaris i educatius al conjunt de la societat. Tot la dinerada que es van estalviar amb aquests i altres retallades va a anar a parar a…

ELS BENEFICIATS.- Els empresaris, les grans multinacionals, el capital. Mentre ens retallen drets i recursos per tots costats, aquests van a parar a la gran banca, principal culpable d'aquesta crisi, i als especuladors del maó, als empresaris, el frau fiscal dels quals a l'Estat i beneficis haurien d'avergonyir-nos a tots. Instaura l'acomiadament lliure i gairebé gratuït per a l'empresari finançant-li la indemnització amb els nostres propis diners… Si veuen que van a guanyar menys, que no és el mateix que perdre, apliquen l'acomiadament objectiu amb indemnitzacions ridícules… i l'enginyeria financera i el maquillatge comptable (recordar el Palau de la Música) s'encarreguen de convertir la tutela judicial en poc més que una broma.

L'INSTRUMENT.- La classe política, d'una punta a l'altra de tots els parlaments d'aquest país. Tots d'acord en aquesta reforma. Recolzats en mitjans de comunicació que els fan de portaveus, allunyats de la realitat dels ciutadans i amatents a tot per a satisfer al Fons Monetari Internacional i als seus únics amos, empresaris i multinacionals. I els més corruptes passejant-se pels jutjats de Barcelona com si no haguessin comès cap delicte.

ELS CÒMPLICES.- Els sindicats CCOO i UGT, que pretenen encobrir la seva culpa amb aquesta vaga en la qual posaran el mínim esforç possible; sindicats que no mossegaran la mà del seu amo, que els finança i els omple de beneficis i prebendes a canvi de desmobilitzar als treballadors i signar tot el que els posin per davant.

Per a la CGT aquest dia és només l'inici d'un procés de mobilització laboral i social. Perquè no hagi més ERO, ni acomiadaments improcedents gratuïts ni contractes precaris. Perquè els serveis socials siguin gratuïts i universals, perquè els pensionistes duguin una vida digna, perquè els desocupats puguin viure mentre busquen treball, perquè la riquesa es reparteixi entre qui la creen i no la gaudeixin només uns pocs ociosos de revistes i televisió, per un model social solidari i sostenible, en fi, PER LA NOSTRA DIGNITAT COM PERSONES I TREBALLADORS/ES.

CGT Barcelona


La convocatòria de CGT Barcelona pel 29-S

La CGT ha presentat convocatòria pròpia de Vaga General a nivell estatal i i CGT Barcelona convoca piquets informatius per la nit del dimarts 28, i per a dimecres 29 concentracions i manifestacions amb recorreguts diferenciats dels altres sindicats.

CONCENTRACIÓ A LES 12 HORES A PLAÇA CATALUNYA/PORTAL DE L'ANGEL

MANIFESTACIÓ A LES 17 HORES A JARDINETS DE GRÀCIA/DIAGONAL (recorregut : Jardinets de Gracia /Diagonal/ Via Laietana/Av. Catedral)

A Barcelona, la CGT tenim la implantació suficient en moltes empreses i sectors com perquè els nostres actes tinguin una àmplia participació dels treballadors. En l'última vaga general més de 25.000 treballadors van participar en la manifestació de CGT, segons dades de la guàrdia urbana.

Convoquem les mobilitzacions al marge de CCOO i UGT perquè vam considerar que són part del problema i que han participat activament en la domesticació del moviment obrer. La CGT esperem que s'aglutinin entorn de les nostres convocatòries aquells que busquen que els sindicats recuperin l'esperit reivindicatiu, participatiu, i des d'on lluitar contra les injustícies i per un món just.

La nostra important influència en la ciutat en empreses com Metro, Autobusos, Renfe, Correus, Autobusos, FGC, Unipost, Telemarketing, Remolcadors de Barcelona, Parcs i Jardins, en tota l'Administració Publica, Nissan, Mercat del Peix, Banca, empreses de químiques, metall, sanitat, hostaleria, neteja, ensenyament, etc. serà imprescindible per a l'èxit de la vaga.

Des de CGT considerem que aquesta Vaga General es deuria haver realitzat fa temps, des que aquest govern va decidir seguir les directrius emanades pels autèntics governants mundials, el Fons Monetari i el Banc Central Europeu, que penalitzen a les classes mes desfavorides, jubilats, desocupats, treballadors precaris, etc. Aquest govern que va prometre fer polítiques socials entre els més desfavorits, ha omplert amb diners públics els bancs i repartit diners entre els empresaris a pesar que segueixen obtenint beneficis, solament cal veure l'IBEX 35.

L'objectiu d'aquesta política i dintre d'ella la reforma laboral no és altre que abaratir l'acomiadament, augmentar els anys de treball per a tenir dret a la jubilació, fer impossible un lloc de treball estable, afavorir la depredació laboral entre els propis treballadors per mitjà de la famosa “competitivitat”, traient a relluir els sentiments mes egoistes de les persones en lloc dels de suport i solidaritat, veient als altres treballadors com enemics i competidors.

Des de la CGT propugnem un canvi social i la vaga del 29-S ha de ser l'inici de mobilitzacions socials important, els pegats no serveixen res més que per a continuar perpetuant aquesta situació d'injustícia en la qual els rics cada vegada són més rics i augmenten les persones que cauen en situacions limiti. O donem un gir per a recuperar les nostres vides o ens arrosseguen a l'abisme.

CGT Barcelona

>>> Adjuntem octaveta i cartell.

Attached documents