CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Catalunya aquest 1 de maig serà a les xarxes i al carrer

Dilluns, 27 abril, 2020

img_20200426_223358.jpg

Sens dubte aquest 1er de maig, dia de la classe treballadora, està condicionat per la pandèmia de COVID19 i els efectes socials i laborals que se n’estan derivant. La situació actual no permetrà veure grans manifestacions anticapitalistes. Tampoc permetrà reeditar la històrica manifestació llibertària que l'any passat va recórrer per la tarda els carrers de Barcelona. Ara bé, des e la CGT tampoc ens conformarem amb la reclussió forçada de la protesta que aprofiten patronals i governs per mantenir ocultes les reivindicacions dels i les treballadores, mentre cada dilluns envien milers de treballadors als centres de treball sense mesures de seguretat. Durant molts anys, el 1er de maig ha sigut un dia de lluita i no un dia festiu. Enguany volem recuperar la dimensió de lluita de la jornada, malgrat el confinament.

Aquest any, la CGT de Catalunya serà a les xarxes, als balcons i al carrer. A les 12:00 hi haurà una connexió estatal per youtube on s'auntaran actuacions en directes d’artistes com Fernando de Reincidentes, o Alberto, de Boikot, amb diversos portaveus del sindicat. https://cgt.org.es/panel/cgt-celebra-el-1o-de-mayo-en-rojo-y-negro-tv/

A les 18:00 instem a tota la gent, a treure els altaveus al balcó i conectar amb una emissió en directe via youtube, on els sindicats combatius de Catalunya (CGT, CNT, COS, IAC, SO, Cobas) farem un acte conjunt per mostrar que la resposta a aquesta crisi ha de ser sindical i no des del bàndol del col·laboracionisme amb la patronal. Un sindicalisme que no accepti ni faci ERTOs, com fins i tot ha fet recentment la UGT de Catalunya. Un sindicalisme que no es marqui com a fita arribar a pactes per blanquejar les aspiracions de la patronal. Un sindicalisme que no rebi 6,1 milions d’euros de la menjadora de les institucions.

Diem alt i clar que no estem en el mateix vaixell de la classe dirigent i capitalista, els seus objectius i els nostres no seran mai compartits.

Però també serem al carrer en dues línies d’acció: Visualització de les reivindicacions del sindicat i concentracions o accions repartides pel territori català. Preparem-nos perquè caldrà evitar que facin pagar aquesta Crisi amb més patiment i mesures contràries als i les treballadores amb excuses de falsos consensos interclassistes.

El manifest de la CGT de Catalunya aquest any és “1er de Maig, primer les nostres vides”. Unes vides que arrisquem sense protecció EPI adequada, unes vides que valen més que els beneficis que volen protegir o el seu model de societat privada on extreuen fons públics mentre la classe treballadora simplement sobreviu. http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article13354

Doncs s’ha acabat! Aquest 1er de Maig, preparem-nos per la resposta!
Primer les nostres vides!

#1maigEsAccio

img_20200426_223358.jpg

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció