CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Catalunya davant la rectificació de l’INSS respecte a la jubilació anticipada i al Conveni Especial

Dimarts, 16 setembre, 2014

La CGT de Catalunya davant la rectificació de l'INSS respecte a la jubilació anticipada i al Conveni Especial

Amb nocturnitat, i en ple estiu, l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha dificultat l'accés a les pensions de jubilacions a unes 1.500 persones durant els mesos de juliol i agost d'enguany. Intentant silenciar-ho en les vacances d'estiu, una nova i arbitrària interpretació del govern determinava que si un treballador o treballadora havia abonat el Conveni Especial (pagament al propi INSS per mantenir la cotització anterior a pesar de no treballar) després de l'1 d'abril de 2013, ja entenia que havia treballat després d'haver-se aplicat la nova i restrictiva reforma de les pensions (Real Decret Llei 5/2013), i conseqüentment li dificultava molt accedir a la jubilació anticipada als 61 anys (aquí podeu trobar més detalls de la reforma).

Les protestes i indignació dels i les afectades s'han estès per pobles i ciutats, moltes vegades per xarxes socials, fins a saltar als mitjans de comunicació. En ple estiu el govern del Partit Popular ha hagut de fer marxa enrere, pressionat per les queixes i protestes, que han denunciat que sense ni tan sols canviar la llei se'ls obligava a treballar més anys, jubilant-se més tard i percebent pensions més baixes.

Davant d'aquests fets, des de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya valorem:

- Ha estat la resposta dels i les pensionistes el que ha fet rectificar al govern. Amb la lluita podem i guanyarem Drets Socials. Un cop més, la mobilització i protesta social han estat capaces de tirar enrere una mesura restrictiva dels drets de la classe treballadora. Tenim així una nova mostra de que amb la lluita és possible aturar les retallades dels drets socials, i que a través de l'ajuda mútua i la lluita s'aconsegueixen defensar i arrelar drets bàsics, com les pensions, la sanitat o l'habitatge. I no ens deixarem enganyar, no han estat quatre "agents socials" tancats en obscurs despatxos els que han fet aturar aquesta agressió, sinó la mobilització dels i les afectades.

- Estarem atents a l'aplicació concreta de la rectificació del govern. No podem fiarnos d'un govern que actua d'amagat. Fins a data d'avui, l'executiu de Rajoy només ha emès comunicats de premsa reconeixent "el seu error", però la gran majoria dels i les afectades continuen amb les seves resolucions de l'INSS desestimatòries de la seva pensió de jubilació. En estar davant de simples "canvis interpretatius", i no haver-se donat cap modificació de la norma, des de la Confederació General del Treball (CGT) estarem alerta per a que en el procés de reconeixement dels drets dels i els afectades no s'exclogui a cap pensionista.

- Continuem denunciant les successives i restrictives reformes de les pensions, que ens obliguen a treballar cada cop més anys, per percebre cada cop menys pensions. En els darrers tres anys, hem patit dos grans reformes de la Seguretat Social, més múltiples petites modificacions de les normes. Totes elles van encaminades a que la classe treballadora cada cop ens jubilem més grans, i amb pensions encara més petites que les actuals, que ja condemnen a molts i moltes pensionistes a viure al límit de la misèria. L'objectiu d'aquestes polítiques és fer encara més rics a les classes burgeses del nostre país, a costa del patiment de la classe treballadora.

Per tant, des de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya felicitem per aquesta victòria als i les afectades, i alhora fem una crida a la lluita als carrers i centres de treball per unes pensions dignes per al conjunt de la classe treballadora.

Cap persona pot ser privada d'uns ingressos mínims, i menys encara quan són col·lectius socials especialment vulnerables, com persones a la tercera edat o amb malalties.

La indiferència i l'individualisme només ens han dut pèrdua de drets i a que la Patronal s'atreveixi a insultar-nos amb propostes de jubilacions als 70 anys. La lluita, la solidaritat i el suport mutu són les nostres armes per lluitar per un futur més digne pel conjunt de la classe treballadora.

Lluitem per unes pensions dignes!

Secretariat Permanent de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya

Barcelona, 12 de setembre de 2014

Més informació:

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció