CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Catalunya davant la sentència de la justícia grega a la companya Lola Gutiérrez

Dimarts, 18 desembre, 2018

img_20181218_114422_072.jpg

La nostra companya Lola ha estat condemnada a 17 mesos de presó per la "justícia" grega. Una pena que ha estat suspesa al no tenir antecedents penals. Malgrat això, considerem molt greu que es reconegui com a delicte un acte solidari, sota l’acepció absolutament antagònica que suposa ser culpada de tràfic de persones.

No ens importen els delictes pels quals l' han condemnat, la nostra no és la seva justícia. Nosaltres sabem que el què va fer la Lola és el que no es fa des de les institucions dels estats europeus mentre s'omplen la boca de paraules com solidaritat i justícia.

La Lola ha estat condemnada per voler ajudar un menor a retrobar-se amb la seva família, separada per una guerra. La classe treballadora provingui d'on provingui exerceix el suport mutu mentre els governs segueixen a allò seu que res té a veure amb la consecució d'una vida més digna per totes les persones. Es limiten a exercir de defensors dels interessos de les elits econòmiques governants. No n'esperem pas res més.

Les seves lleis impedeixen l' entrada de persones pobres mentre en garanteixen l'entrada a les que més tenen, expulsen a les migrants, les seves polítiques són tan racistes com racistes són els seus missatges d'odi i de foment de la por cap a aquells que no venen amb un feix de bitllets sota el braç.

Però la solidaritat entre pobles s' ha evidenciat davant aquest judici i ha desbordat els carrers els darrers mesos i avui als jutjats, pressionant el suficient a estats i judicatura com per a que no es produís un escarni exemplaritzant sobre la companya.

La classe treballadora, des del sindicalisme, des de la lluita social, des del carrer, ha de seguir i seguirà lluitant contra les polítiques de la U€ i el sistema capitalista, construint un suport mutu més enllà d'uns estats i fronteres que demostren cada dia de quina banda estan. No és el costat on gent com la Lola i tants altres seguim construint vida i solidaritat.

Secretariat Permanent - Comitè Confederal
Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya
Burgos 59 Baixos - 08014 Barcelona
Telf. 93 512 04 81 - Fax 93 310 71 10
www.cgtcatalunya.cat @cgtcatalunya

img_20181218_114422_072.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció