CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Catalunya decidirà l’acció sindical davant del Covid19, aquest dissabte i diumenge

Divendres, 9 octubre, 2020

20200929_mapa_ple_confederal-82c9a.jpg

Aquest dissabte 10 i diumenge 11 d'octubre, tots els sindicats que formen part de la CGT de Catalunya portaran els seus acords a Lleida per decidirà l'acció sindical davant del Covid1.

El ple es realitzarà al MercoLLeida, que disposa d’un aforament per a 150 persones amb les restriccions actuals. L’espai es troba situat a l’Avinguda de Tortosa, 2 de Lleida, en un Ple Extraordinari que començarà a les 10.00h del matí i es preveu que es tanqui el diumenge.

La presa de decisió es realitzarà mitjançant un ple extraordinari de tots els seus sindicats que es reuniran a Lleida aquest dissabte 10 d’octubre. La realització del ple comporta que la decisió es trasllada al conjunt de les seves 18.000 afiliades i afiliats que, a través de les assemblees que hauran de convocar els diferents sindicats de la CGT de Catalunya, arreu del país, definiran el posicionament de l’organització sobre aquest punt.

La classe treballadora estem vivint una situació excepcional que, molt possiblement, es complicarà els propers mesos. El capitalisme està traslladant el cost de la crisi del coronavirus als i les treballadores, en forma d’ERTOs, ERO’s i de subsidis públics a empreses privades. També està aprofitant la crisi per adoptar mesures que feia temps que tenien previstes, com la concentració empresarial, el tancament i deslocalització de plantes productives, canvis en la regulació laboral i en les formes de treball, etc. Els ERO’s de la Nissan i altres empreses del sector de l’automobil com Saint Gobain, Acciona, Bosch etc, en són alguns exemples, com també les exoneracions rècord de cotitzacions concedides a les empreses per part dels governs que presagien retallades imminents. Possiblement en aquest inicis de tardor veurem com moltes empreses aprofiten per fer xantatges als seus treballadors i empènyer-los a pactar retrocessos a les seves condicions de treball i de vida. Assistirem també a un increment de l’atur i a una extensió de la precarietat que ja colpeja especialment a dones, joves i migrants.

Els i les treballadores no ens quedarem passives mentre ens volen fer pagar una crisi que, també, ho és del sistema. La CGT de Catalunya construïm la resposta per portar la lluita als carrers i a les empreses després de l’estiu.

Per mantenir la seguretat de totes les persones assistents es pendràn un seguit de mesures, a nivell de protocols sanitaris (mascareta, gel hidroalcohòlic) i limitant dues persones delegades per sindicat per reduir l’aforament

Mapa del Ple Extraordinari

20200929_mapa_ple_confederal-82c9a.jpg

cartell_instagram-40258.jpg