CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Catalunya ens pronunciem contra els transvasaments

Dimarts, 13 maig, 2008

La Confederació General del Treball de Catalunya fa pública la seva oposició a la política de transvasaments que els poders públics, Generalitat de Catalunya i Govern Central, volen aplicar i imposar a la població.


Un transvasament des de la conca hidrogràfica de l'Ebre cap a la regió metropolitana de Barcelona, quedant de manifest la prioritat de la zona metropolitana de Barcelona respecte a les zones agrícoles i del sud de Catalunya.

No ens valen les justificacions alarmistes del Govern de la Generalitat, ni la precipitació a prendre mesures, que demostren la nul·la previsió dels polítics a cuidar un bé tan essencial com és l'aigua i la mala gestió que es realitza del seu ús. La ciutadania de Barcelona i de la seva àrea metropolitana ha donat mostres de ser sensible al problema plantejat, demostrant-ho en l'estalvi del consum que ha realitzat durant aquests primers mesos de l'any 2008.

Des de la CGT entenem que el problema de l'aigua no prové exclusivament de l'actual escassesa de pluges, sinó que és causat pel model insostenible de creixement urbanístic i de privatització de la gestió de l'aigua, aquest model prima el benefici econòmic per sobre del bé col·lectiu, és fidel reflex del model neoliberal que ens imposen les multinacionals i les empreses privades, model que secunden els polítics que aproven mesures com el transvasament (diuen que temporal) de l'Ebre cap a Barcelona capital.

La CGT ens manifestem en contra del transvasament de l’Ebre i proposem a la Generalitat i a la societat de Catalunya mesures que provoquin canvis importants en benefici de TOTA la societat. Aquestes mesures han de ser:

- UNA GESTIÓ PÚBLICA DE L'AIGUA.

- MILLORES I MANTENIMENT DE LES INFRAESTRURES HIDROGRÀFIQUES.

- UNA POLÍTICA URBANÍSTICA ON ES CONTEMPLI L'ESTALVI I REUTILITZACIÓ DE L'AIGUA.

- UN DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE QUE TINGUI EN COMPTE ELS RECURSOS EXISTENTS

La CGT exigim a la Generalitat de Catalunya que es paralitzi el Transvasament de l’Ebre acordat amb el Govern Central, i donem suport a la manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre a Amposta el proper 18 de maig.

Barcelona 13 de Maig de 2008.

Secretariat Permanent CGT Catalunya

Attached documents