CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Catalunya envia cartes a sindicats i moviments socials proposant-los reunir-se per a tractar de la possibilitat de convocar una vaga general

Dijous, 3 desembre, 2009

En la línia d'anar cap a la vaga general contra la política econòmica del govern i la patronal, i d'acord amb la petició realitzada pel Comitè Confederal, acordat en la Plenària d'octubre, s'han enviat cartes als màxims responsables d'organitzacions sindicals i socials de Catalunya (s'annexa carta tipus). Les organitzacions que en un primer llistat se'ls ha enviat la carta són: ATTAC, CNT, CNT-AIT, CC.OO, COBAS, COS, IAC, SPC, UGT, USOC, USTEC; Centre deTreball i Documentació, FAVB, Ecologistes en Acció de Catalunya. Seguim en la tasca d'enviar cartes a més moviments socials.


Les organitzacions sindicals d'àmbit estatal a les que s'ha enviat la carta des del Comiè Confederal estatal són: CCOO, UGT, USO, CNT, SO (Solidaridad Obrera), CSIF.

El primer llistat de moviments socials a nivell estatal a qui s'ha enviat la carta és el següent: Ecologistas en Acción, Balabre, Quién debe a Quién, Coordinadora de Gays y Lesbianas, MOC, Federación Estatal de Asociaciones de Vecinos, REDI, Red Contra la Represión Sindical, Coordinadora Antibolonia, Sindicato de Estudiantes.

A continuació el text de la carta enviada a sindicats i organitzacions a nivel de Catalunya:

Salut apreciats companys/companyes:

La nostra organització ha arribat a la conclusió que resulta absolutament necessària una mobilització general contra el deteriorament progressiu de les condicions laborals i socials, així com la contínua retallada de drets i llibertats. Per això i de manera conseqüent, hem acordat l'engegada d'un procés que ens condueixi a la vaga general de la totalitat dels treballadors i treballadores; mobilitzant a la societat en el seu conjunt, per a afrontar la defensa dels drets i llibertats enfront de l'agressió permanent, planificada, calculada, premeditada que estem patint per part del capitalisme neoliberal imperant.

En aquests moments de profunda crisi sistèmica, global, econòmica, laboral, social, energètica, mediambiental, política... a la qual la classe treballadora està sent sotmesa per aquest sistema cruent, entenem que cal adoptar una perspectiva global que unifiqui i doni sentit transformador al cúmul de lluites i conflictes que estem desenvolupant empresa a empresa, sector a sector, territori per territori.

La lluita diària que des de la CGT estem desenvolupant en defensa de l'ocupació contra els acomiadaments, contra els ERO, contra la pèrdua de drets i condicions de treball, contra la precarietat i temporalitat... volem afrontar-la des d'una nova perspectiva de mobilització i vaga general laboral i social. És necessari recuperar tot el que hem anat perdent en el camí en favor de la patronal, de les multinacionals. És necessari desmantellar la fractura social dissenyada pel capitalisme entre treballadores i treballadors actius, desocupats, fixos, eventuals, precaris, estrangers, joves, sense papers, homes, dones...

AQUESTA MOBILITZACIÓ GENERAL CAL CONSTRUIR-LA, CAL TEIXIR-LA ENTRE TOTS I TOTES, DES DE LES ORGANITZACIONS SINDICALS, ELS MOVIMENTS SOCIALS, ESTUDIANTILS, VEÏNALS, PLATAFORMES CIUTADANES EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS,...

Junts podrem transformar o contribuir a la transformació social, a la construcció d'un altre model social més just, solidari, humà, que dignifiqui als treballadors i treballadores, que ens dignifiqui com persones, un sistema basat en la solidaritat i el suport mutu, radicalment oposat al model antisocial, individualista, especulador, saquejador que representa el capitalisme. El capitalisme no admet millora, no és reformable, amb ell la classe treballadora no té futur. Els treballadors i treballadores estan demanant respostes sindicals i socials que els posicionin adequadament enfront de la patronal, enfront del sistema.

Amb aquestes idees, amb aquestes actituds, pretenem mantenir una reunió amb la vostra organització per a analitzar, valorar, avaluar les claus, les necessitats d'aquesta mobilització social i vaga general que us plantegem i per a la qual sol·licitem la vostra implicació, assumpció, suport, adhesió...

La nostra intenció és anar convocant actes, trobades, mobilitzacions en les quals puguem confluir amb quantes organitzacions, col·lectius, associacions, moviments,... comparteixin les nostres perspectives i propostes al llarg dels pròxims mesos, per territoris i sectors, per a confluir en una mobilització social que es tradueixi en una gran manifestació i una pròxima vaga general, amb una perspectiva temporal no molt llunyana.

Des de la Secretaria General del Comitè Confederal de la CGT, s’ha enviat a les vostres organitzacions a nivell estatal una carta similar a aquesta que us enviem des de la CGT de Catalunya.

Esperem la vostra acceptació a que puguem mantenir en les pròximes dates aquesta reunió que formalment us plantegem. Tot esperant les vostres notícies, rebeu una salutació fraternal.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT Catalunya