CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Catalunya es reuneix amb la Consellera de Treball Mar Serna

Divendres, 31 octubre, 2008

Aquest divendres 31 d'octubre, a petició del Secretariat Permanent de la Confederació General del Treball de Catalunya (CGT), s'ha reunit una delegació de la CGT amb la Consellera de Treball Mar Serna, reunió que ha tingut lloc a partir de les 12.45 hores a la Conselleria de Treball de la Generalitat (c/Sepúlveda 148-150, Barcelona).


Els temes tractats han estat els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) que volen tirar endavant empreses de Catalunya tan rellevants com SEAT, NISSAN, Pirelli i altres, davant dels quals el nostre sindicat estem mostrant un rebuig total i una ferma oposició.

Paral·lelament, una seixantena de delegats/des i afiliats/des de la CGT, principalment del sector del metall, s'han concentrat a les portes de la Conselleria de Treball, arribant a tallar el trànsit del carrer durant uns minuts.

Posteriorment s'ha realitzat una roda de premsa per exposar el posicionament de la CGT davant dels ERO i de la postura de la Generalitat, informant a més de les properes mobilitzacions que s'estan preparant per a fer-hi front.


CGT DIU QUE LA GENERALITAT ADMET DIFICULTAT PER A FER COMPLIR ELS PLANS SOCIALS

Barcelona, 31 oct (EFECOM).- La consellera de Treball, Mar Serna, ha reconegut avui davant una delegació de la CGT que la Generalitat, així com la resta d'administracions, té dificultats per a fer complir els plans socials de les empreses perquè la llei no exigeix que es compleixin.

El secretari general de la CGT a Catalunya, Bruno Valtueña, després de la reunió que ha mantingut amb la consellera, ha explicat a EFE que han presentat a Serna les seves inquietuds per la "productivitat descontrolada" de les empreses automobilístiques, que incompleixen la normativa al no explicar als seus empleats les seves tasques.

En la reunió que han mantingut Generalitat i CGT s'ha parlat gairebé en exclusiva dels expedients presentats per Seat i Pirelli, a més del de Nissan. Valtueña ha demanat a Serna un "control exhaustiu i seguiment" dels Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) presentats per les empreses per a detectar les que els presenten "aprofitant la situació de crisi i com estratègia per a, amb fons públics, sanejar les seves folgades arques".

A més, la CGT ha demanat a Serna, en el cas de Seat, que no accepti el ERO i que aposti perquè la planta de l'automobilística espanyola diversifiqui gammes i treballi pel desenvolupament del cotxe elèctric per a guanyar en viabilitat. Valtueña ha assenyalat que, si l'excedent de la producció de les plantes catalanes de Seat s'exportessin a Mèxic, la viabilitat de les fàbriques estaria assegurada, sense necessitat de destruir ocupació.

El sindicat ha preguntat a la consellera el total de la quantia de les ajudes que la Generalitat ha atorgat a les empreses que han presentat o tenen intenció de presentar un ERO, i Serna s'ha remès a les dades oficials publicades al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). L'expedient de Seat afectarà de forma temporal a 750 treballadors fins a desembre i un altre expedient a un nombre "similar" entre gener i juliol de 2009, a més de dos aturades de diversos dies en la producció, que enviarien a casa a altres 3.900 treballadors.

La multinacional italiana Pirelli, per la seva banda, ha presentat un ERO que afecta a 280 treballadors de la seva planta a Manresa (Barcelona), que suposen prop del 30% de la plantilla.

EFECOM (31/10/2008)