CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Catalunya es reunirà el 27 d’octubre amb l’ICAM per analitzar els casos d’amiant

Dimecres, 26 octubre, 2016

Una representació de la CGT de Catalunya es reunirà el proper 27 d'octubre amb la cap actual de l'ICAM, Neus Rams, per traslladar al Tribunal Mèdic, depenent de l'ICS, les dificultats i els possibles incompliments legals en els reconeixements de la contingència de Malaltia Professionals dels i les treballadores afectades per l'amiant.

La representació de la CGT de Catalunya estarà formada pel Secretari de Salut Laboral de CGT de Catalunya, Àlex Tisminetzky, la Delegada de Justícia de CGT, Raquel Sorin, José Luis Gómez (Secció Sindical de Federal Mogul i afectat per l’amiant) i un representant de la FEMEC (Federació Metal·lúrgica de Catalunya de la CGT).

Aquesta representació compta amb sectors i empreses on s'han tingut exposicions a l'amiant, i on la CGT ha portat a terme campanyes de denúncia i sensibilització.

Des de la Confederació General del Treball de Catalunya (CGT), iniciem amb aquesta trobada les reunions periòdiques de cada mes i mig amb l'actual cap de l'ICAM, Neus Rams, amb la temàtica de l’amiant, i concretament el reconeixement de les prestacions dels afectats de l’asbest com derivades de Malaltia Professional i la Vigilància en la salut postocupacional dels i les treballadores afectats per aquesta substància.

La següent reunió es fixarà respecte a la temàtica del reconeixement del Síndrome del Túnel Carpià dels Informàtics (bibliotecaris, administratius,...) com a Malaltia Professional, i les següents versaran sobre els conductors de TMB, els treballadors afectats de Silicosis,...

Des de CGT de Catalunya valorem positivament l’obertura d’aquest espai de comunicació amb l’ICAM per posar sobre la taula problemàtiques concretes de col·lectius específics de treballadores i treballadors, i alhora reiterem que no defallirem en la lluita, la denúncia i la mobilització contra les altes injustes i amb criteris economicistes de l’ICAM.

Prou altes injustes! Lluitem per guanyar!
L'amiant mata!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya

Barcelona, 26 d'octubre de 2016

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció