CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Catalunya exigeix de la Generalitat un tracte d’igualtat per a tots els sindicats.

Dimarts, 31 març, 2009

La CGT de Catalunya exigeix de la Generalitat un tracte d'igualtat per a tots els sindicats.

Les reconegudes reunions secretes, amb altres sindicats de SEAT, són per a CGT la constatació d'un tracte discriminatori que reverteix en el desconeixement de les plantilles del que els afecta.

Una representació de la CGT de Catalunya i de la seva Federació Metal.lúrgica (FEMEC), en reunió amb el Director General de Relacions Laborals de la Generalitat, li ha fet arribar el rebuig del nostre sindicat al model de relacions que ve practicant la Conselleria de Treball, amb la seva Consellera al capdavant, reunint-se amb les representacions de SEAT i d'UGT i CCOO, obviant la representativitat de la CGT, que supera el 20 % i, per tant, discriminant des de la pròpia Administració a la CGT i a qui representa.

Aquesta denúncia, a més del tema de SEAT, s'ha ampliat als diferents ERO's i Processos concursals en altres empreses, amb els següents raonaments bàsics:

Reunions secretes durant mesos, excloent a CGT, amb el corresponent “circ mediàtic”, que condiciona el coneixement i la voluntat de la plantilla.
Falta de rigor en el seguiment de l'aplicació dels ERO's aprovats per l'Administració, permetent amb això els abusos que realitzen empreses com Mecaplast, SEAT, MAHLE, o altres, que realitzen treballs en hores extres enmig de l'aplicació d'un ERO.

Falta de control de les llistes d'expedients, que són usades amb objectius de neteja ideològic-sindical i represàlia, entre d'altres, cap a treballadors/es en absentisme, en baixa per maternitat, etc..

En la mateixa reunió s'ha abordat i denunciat el tema de la Formació contínua, on també els dos sindicats “majoritaris” monopolitzen, al costat de les PIMEC i la CEOE, la gestió i l'impartir diferents cursos.
Un altre tema en el qual la Confederació se sent clarament discriminada, que ha rebut per part del Director General la seva opinió favorable a la nostra exigència d'igualtat de tracte, indicant-nos el procediment i les persones de l'administració a les quals hem de traslladar les nostres demandes, en quant a que cap sindicat pot quedar exclòs de la condició de promotor de la Formació contínua.

Per a Més informació:

Bruno Valtueña (S. General CGT Catalunya) 692 057 651.

Paco Selas (S. General FEMEC) 649 229 326.

Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya

Federació Metal·lúrgica FEMEC

Secretariat Permanent

Dimarts, 31 de març de 2009.

Attached documents