CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Catalunya i les mobilitzacions d’agost i setembre

Divendres, 17 agost, 2012

Confederació General del Treball de Catalunya (CGT)

Comitè Confederal - Secretariat Permanent
Via Laietana 18, 9a. planta – 08003
Tel. 933103362 – Fax 933107110
www.cgtcatalunya.cat spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT de Catalunya i les mobilitzacions d'agost

Davant del context social, econòmic i polític, que fa que a Catalunya ja hi hagi 836.900 persones a l´atur i es pateixin contínues retallades socials en els sectors públics fonamentals (sanitat, educació, serveis socials..) des de CGT Catalunya, en la darrera Plenària Confederal Extraordinària de CGT Catalunya, es varen prendre acords d'actuació i de posicionament:

CGT Catalunya, en relació a la Declaració de la "Cumbre Social" apadrinada pels oficialment dits majoritaris, i vista la instrumentalització partidista i el segrest d´un calendari propi de mobilitzacions, ha considerat pertinent no adherir-se, ni a la declaració ni al seu "full de ruta". A més, ens resulta impossible anar de bracet amb organitzacions dels cossos policials que, fins ahir mateix, han participat a la repressió de moviments socials i sindicals que denuncien les desigualtats en la nostra societat.

CGT considera que per defensar tots i cadascun dels drets socials i laborals que tants anys de lluita van costar, el camí no s'ha d'omplir de referèndums o consultes ja que els drets no es negocien ni es voten. Si el que es vol es tombar un govern, deixem això a l'acció de les persones encorbatades dels partits polítics amb representació parlamentària. Si el que es vol es que el govern sàpiga que a ningú no li agrada que li retallin rés, no cal preguntar. Si el que volen es que escoltin als contraris a les seves tisores, cridem, però no fem més jocs de mans.

Son les mobilitzacions, "unitàries" o no, les que sempre han fet canviar alguna cosa. Avui, en aquest sentit, no és diferent a ahir. Seguirem participant a unitàries quan així ho considerem, però deixarem ja de contribuir a omplir carrers mentre que els "líders" que van a la pancarta segresten la veu a tots els que hi van al darrera; no al seu darrera, sinó d’allò pel que se'ls ha convocat: aturar la deriva neoliberal de rescat i tornar a recuperar drets socials i laborals.

Per aquest motiu, al setembre, ens proposem realitzar mobilitzacions pròpies a diferents indrets d'arreu de Catalunya en cada àmbit local de forma autònoma, i debatent en cada convocatòria unitària sota quines reivindicacions i lema propis serem allà. Òbviament, serem iguals amb els grups i organitzacions que són iguals amb nosaltres i, per tant, entre nosaltres cercarem la màxima coincidència.

I, en aquesta línia, CGT Catalunya, continua amb les protestes dels divendres a Barcelona ciutat als diversos sectors de l'administració pública, per exemple. El proper 15 de setembre a Madrid, hi haurà una manifestació a la que desitgem unitat, igualtat, protesta i multituds. Però sabem que no tothom pot disposar de temps i mitjans per aquest desplaçament i creiem positiu crear aquí a Catalunya la nostra línia de recolzament als i les manifestants, de la mateixa manera que recolzarem mobilitzacions locals el 26 de setembre.

Des de CGT Catalunya proposem:

La confecció d´un calendari de mobilitzacions socials i laborals, pròpies i amb els actors que així hi desitgin participar, el mes de setembre per visibilitzar la necessitat d'una vaga general que, potser ja podríem veure entre el 24 i el 31 d'octubre, ambdós inclosos.

Barcelona, 10 d'agost de 2012

Secretariat Permanent CGT Catalunya

CGT Catalunya acorda impuls de mobilització cap a la Vaga General.

Comunicat en PDF:

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció