CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Catalunya participa activament en la vaga del sector públic i la jornada de lluita del 8 de juny

Dimecres, 9 juny, 2010

Bcn matí 1

Bona participació en les manifestacions de CGT i els piquets informatius, agitació al carrer, implicació dels moviments socials,...i un clam unànim, és necessària, i cal que sigui ja mateix, la convocatòria d'una vaga general.

Els sindicats majoritaris han xifrat la participació en la vaga del sector públic del 8 de juny en un 70% dels treballadors.

Ja des de primeres hores del matí sindicalistes alternatius, anticapitalistes, independentistes, llibertaris, anarcosindicalistes, desocupats i empleats públics van mostrar la seva voluntat de lluita sense renúncies.

A la manifestació convocada per la CGT pel matí a Barcelona, hi van participar unes 1500 persones, que s'han manifestat des de la Subdelegació de Govern en el carrer Mallorca amb Roger de Llúria fins a la Plaça Sant Jaume contra les mesures del decretazo del govern del PSOE.

Segons informava la CGT de Barcelona, a la manifestació hi van assistir "treballadors de l'Administració Central de l'Estat (Seguretat Social, INEM, Trafico, Foment, Hisenda, INE, etc), de l'Entitat Metropolitana de Barcelona, del Consorci de Biblioteques de Barcelona, de les Biblioteques de Catalunya del Departament de Cultura, de l'Institut Municipal d'Informàtica de Barcelona, del Sincrotón “Alba”, de Correus, del Sector d'Ensenyament, de Parc i Jardins, de l'Ajuntament de Barcelona, de la Diputació de Barcelona, de Ferrocarrils de la Generalitat, de TV3, de Sanitat, d'Hospitals com el Clínic, Vall d'Hebron, d'AENA, etc. i d'altres empreses de sectors privats i que s'han solidaritzat amb la mobilització i reclamat una Vaga General per a tots els sectors".

La manifestació de CGT va arribar a la Plaça de Sant Jaume abans que la manifestació dels sindicats majoritaris, dificultant l'entrada de la seva manifestació a la plaça, fet que va provocar que CCOO-UGT traslladessin el final de la seva manifestació a la plaça de la Catedral. La presència de la CGT i d'activistes dels moviments socials (i fins i tot de molts afiliats del sindicats majoritaris) va trastocar doncs els plans de les cúpules del sindicats institucionals, i la plaça de Sant Jaume va acabar dominada per les consignes a favor de la vaga general, els cants llibertaris i els crits contra els polítics, els capitalistes i els sindicats grocs i traidors a la lluita obrera.

Segons van informar Kaos en la Red i L'Accent, durant el matí es van produir tot un seguit d'accions directes emmarcades en la jornada de lluita contra les retallades aprovades pel govern i com a forma d'agitació per a la convocatòria d'una vaga general:

Es van produir talls intermitents a la UAB en les vies del tren, en els quals desenes de persones ocupaven les vies del tren i impedien el pas dels mateixos. D'altra banda, també a la UAB, hi havia piquets informatius a totes les entrades amb cotxe al campus, per la qual cosa l'entrada amb vehicles era molt lenta.

La Diagonal de Barcelona va ser tallada amb pneumàtics cremant. A l'entrada de Barcelona, un centenar de persones van tallar durant una mitja hora abans de les 9 l'entrada per la Diagonal a l'altura de la zona universitària. Els concentrats duien una pancarta que deia "Lluitant pararem les retallades" i van creuar pneumàtics enmig de la calçada encesos per a parar el trànsit.

Un centenar de persones a les 10 del matí van desallotjar la seu central a la ciutat de Barcelona de l'empresa Viatges Marsans, propietat del president de la CEOE, Gerardo Diaz Ferran. Les desenes de persones que participaven en la protesta van entrar a la seu i van treure el mobiliari al carrer.

Per la tarda, i també a Barcelona, la CGT i diversos col·lectius i moviments socials van portar a terme una altra manifestació, amb una assistència també d'unes 1500 persones, que sortint dels Jardinets de Gràcia va acabar a Plaça Catalunya baixant pel Passeig de Gràcia.

- Galeries fotogràfiques manifestació CGT Barcelona:

www.cgtbarcelona.org/content/mas-de-1500-trabajadores-participan-en-la-manifestacion-convocada-por-cgt-en-barcelona

www.cgtbarcelona.org/content/mas-fotos-de-la-manifestacion-del-8-de-junio

www.cgtbarcelona.org/content/y-mas-fotos-de-la-manifestacion-del-8-de-junio

A Tarragona, des de primera hora del matí, la CGT va organitzar piquets informatius que van recórrer els diferents centres de treball. Mentrestant, a Reus es portava a terme a les 10 h. una concentració davant l'Ajuntament, amb l'assistència d'un centenar de persones.

A les 11 h. la CGT va portar a terme una concentració-encadenada davant els locals de la patronal CEPTA, els sindicats CCOO-UGT i la Delegació d'Hisenda, per anar posteriorment en manifestació de més d'un centenar d'afiliats i afiliades de CGT i membres de l'Ateneu Llibertari Alomà fins a la Plaça de la Font, on començava la manifestació dels sindicats majoritaris, a la qual van participar unes 3000 persones.

La CGT i altres col·lectius i organitzacions de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa van formar un bloc diferenciat de la resta a la cua de la manifestació, format per més de 300 persones. En arribar al punt final de la manifestació dels majoritaris, es van boicotejar els discursos finals amb crits continuats de "vaga general" i "més lluitar i menys negociar".

- Veure galeries fotogràfiques del 8-J de CGT a Tarragona:

http://picasaweb.google.es/josepm.yago/CapALaVagaGeneral?authkey=Gv1sRgCKzgwaajx6vhEA#

http://picasaweb.google.com/matarranya75/20100608VAGA#5480433165597111250

A Lleida la CGT i altres col·lectius van formar un bloc diferenciat a la cua de la manifestació dels sindicats majoritaris, que es va portar a terme per la tarda, a la qual van assistir-hi unes 3000 persones.

A Girona, la CGT també va organitzar piquets informatius i va participar a la manifestació del matí dels sindicats majoritaris, amb assistència d'unes 4000 persones, però separats en un bloc propi amb la Cos i el SEPC. A la tarda un nodrit grup format per un centenar de militants de la CGT, COS, COBAS, Plataforma contra la crisi, i IAC va organitzar una manifestació-cassolada pel centre de la ciutat, des de Jaume I a la Plaça del Vi. En el recorregut, es van fer tres aturades. La primera en la confluència amb el pont eiffel per a dedicar un minut de silenci als afectats per les retallades d'ajudes socials i d'ajuda al desenvolupament, ja que les mesures adoptades pel govern afecten als més fràgils i tindran de segur un nefast resultat. La segona va ser davant d'una sucursal bancària on se'ls va dedicar als responsables de la crisi una sonada xiulada per aprofitar-se d'ella ser els causants de milers de desallotjaments. L'última aturada va ser davant de l'ajuntament de Girona es va fer extensible a tots els poders polítics per a denunciar el seu entreguisme a l'hora de defensar els interessos dels privilegiats. Es va fer llavors un minut de silenci per a recordar a les víctimes del terrorisme empresarial que són uns cinc milions de desocupats. Després de finalitzar l'acte es va fer la lectura del manifest.

Més informació als següents links:

- Rojo y Negro Digital

8J en Barcelona : Se manifiestan más de 1.500 trabajadores

www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article30714

- Kaos en la Red

La CGT de Catalunya y el sindicalismo alternativo muestran su fuerza y decisión en un ensayo para la Huelga General (+ galeria fotogràfica)

www.kaosenlared.net/noticia/cgt-catalunya-sindicalismo-alternativo-muestran-fuerza-decision-ensayo

- L'Accent

www.laccent.cat/

- Pobleviu

Jornada de lluita per la vaga general

www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=8&madre=7&id_noticia=1508

- Del.Camp

Més de 3.000 funcionaris es manifesten a Tarragona per protestar contra la retallada de sous

www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=8867

- Vídeo sobre la manifestació del matí a Barcelona:

- Més vídeos manifestació matí Barcelona:

- Vídeo sobre la manifestació de la tarda a Barcelona:


www.btvnoticies.cat

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció