CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Catalunya tria com a nou secretari general Bruno Valtueña, treballador de la Seat

Diumenge, 20 gener, 2008

[*L'organització anarcosindicalista, ha celebrat el dissabte 19 de gener un congrés extraordinari a Reus. La CGT és la tercera força sindical de Catalunya en nombre de delegats sindicals i mobilitzacions laborals, té una destacada presència al carrer i està implicada en nombroses lluites socials.*]

La Confederació General del Treball (CGT) ha elegit com a nou secretari general Bruno Valtueña, en el seu congrés extraordinari realitzat al Centre de Lectura de Reus el 19 de gener, i en el que han participat 34 sindicats dels 44 que formen actualment la confederació catalana. El nou secretari general i la resta de secretaries del nou Secretariat Permanent han comptat amb el vot favorable de més del 75% dels sindicats assistents al congrés.

Valtueña, de 51 anys i nascut a Barcelona, és afiliat al sindicat del Metall de la comarca del Baix Llobregat, porta 30 anys treballant a la Seat de Martorell i havia estat, fins ara i des del 2005, secretari de formació del sindicat en l'àmbit català.

El congrés ha elegit també a la resta de membres del Secretariat Permanent (órgan de gestió del sindicat entre congressos) amb una important presència de membres vinculats a diferents moviments socials com ara centres socials, plataformes de defensa del territori i campanyes antimilitaristes i anticapitalistes.

Com a resultat de les votacions del congrés, Paco Martín, del sindicat del metall de l'Anoia, ha estat elegit nou secretari d'organització de CGT; Juan Antonio Sánchez, d'Activitats Diverses del Garraf, ocuparà la secretaria d'Acció Sindical; Joan Rosich, d'Activitats Diverses del Baix Camp-Priorat, la de Comunicació; Mariona Parra, d'Activitats Diverses de Girona, la d'Acció Social; José Sorní, del sindicat del Metall de Barcelona, gestionarà la secretaria d'Administració i Finances, i, Tomàs Díaz, d'Activitats Diverses del Baix Llobregat, la secretaria Jurídica.

El congrés extraordinari s'havia convocat per renovar el Secretariat Permanent (SP) del sindicat, ja que la majoria de components de l'anterior havien dimitit. En aquesta trobada, de caire extraordinari, només s'han triat els càrrecs del SP d'àmbit català fins al Congrés ordinari que se celebrarà d'aquí a dos anys i on s'abordaran les diferents estratègies sindicals i socials de l'organització. També ha assistit al congrés extraordinari el secretari general de CGT a nivell de l'Estat espanyol, Eladio Villanueva.

El sindicat es troba implicat en nombroses lluites laborals, com les darreres mobilitzacions dels autobusos metropolitans de Barcelona pels dos dies de descans setmanals, la campanya per la readmissió dels acomiadats a Seat en l'ERO del 2005, la lluita de la plantilla de l'empresa de neteja SELSA de Cornellà per la millora de les condicions laborals, la convocatòria de vaga del sector de l'ensenyament contra la Llei d'Educació de Catalunya, i tantes altres lluites a nivell de tot el territori de Catalunya. Representants de la CGT implicats en aquestes lluites i mobilitzacions van realitzar intervencions en el transcurs del congrés.

El congrés va comptar, a més, amb les intervencions i salutacions de representants de diferents moviments socials, organitzacions i col·lectius, entre els que trobem la Plataforma Salvem la Platja Llarga de Tarragona, els centres socials okupats la Colomera i Can Vies, els sindicats Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i la Unió Independent de Comitès Obrers Palestins de Gaza, la Xarxa Estatal de defensa dels drets dels immigrants (REDI), la Marxa pel Decreixement, la campanya Som lo que Sembrem per declarar Catalunya lliure de transgènics, l'Ateneu Llibertari de Sant Boi, l'Esquerra Independentista del Camp o la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau.

Secretaria de Comunicació CGT Catalunya

Adjuntem reportatge fotogràfic realitzat pel company Joan R. Ferrandis.