CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Lleida denuncia la intromisió de l’Església Catòlica a Escoles Públiques

Divendres, 29 novembre, 2013

La tarda del dimecres 27 de novembre, la CGT de Lleida amb el suport del Casal Popular de Joves, l’Assemblea d’Estudiants de Secundària, la CUP i altres col.lectius de Ponent han fet entrega al Bisbat de Lleida d’una carta de queixa per denunciar la iniciativa per part de l’església catòlica de tornar a entrar a les aules de les escoles públiques de la ciutat amb intenció de fer proselitisme de les seves creences.

Des de la CGT demanem al bisbat de Lleida i al Departament d’Ensenyament que prenguin les mesures necessàries per aturar aquest tipus de iniciatives.

>>> Carta enviada al bisbe de Lleida:

EN DEFENSA D’UNA ESCOLA PÚBLICA, LAÏCA, EN CATALÀ I DE QUALITAT

Senyor bisbe,

Ens posem en contacte amb vostè per manifestar-li la nostra preocupació per una sèrie d’incidents que han arribat a les nostres oïdes i que lamentem profundament. Pel que sembla, des del bisbat de Lleida s’han adreçat a diferents centre educatius públics demanant poder entrar a les seves aules per tal de fer proselitisme de la seva causa.

Ens sobta que ni seixanta anys de complicitat amb la dictadura, ni el segrest de nadons, ni l’adoctrinament a les escoles, ni la pressió i la coacció als representants polítics per tal que legislin segons les seves creences i la conseqüent claudicació d’aquests als seus postulats més reaccionaris, ni els milers d’euros els quals tota la ciutadania de l’estat espanyol aportem obligatòriament a la seva església cada any ja sigui directament o en el finançament dels seus centres educatius concertats, siguin suficients per vostès.

Des de la CGT de Lleida considerem, des del respecte absolut vers les creences personals de cada ciutadà i ciutadana, que no podem permetre que l’església i els seus predicats tornin a entrar a les nostres aules.

Per aquest motiu, li preguem que s’abstinguin de continuar amb la seva campanya i li comuniquem que demanarem la col·laboració d’equips directius i personal docent perquè ens informin si aquesta pràctica continua. Si és així, volem que sàpiguen que continuarem denunciant-ho públicament fins que finalitzi del tot.

Així mateix, exigim que l’administració vetlli per la laïcitat de l’escola pública, un triomf del poble que, com la resta de drets adquirits després d’anys de lluites obreres, ara es veu amenaçat dins l’ofensiva més salvatge que el capital i l’església han llençat contra els ciutadans i les ciutadanes d’aquest país en les últimes dècades.

Secretaria d’Educació de la CGT de Lleida

http://www.cgtlleida.org/node/793

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció