CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Lleida es concentra al davant de la Paeria per dir prou a les retallades en els drets socials

Divendres, 25 febrer, 2011
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

11-02-24 Concentració CGT Lleida

Una seixantena de persones s'han concentrat a la plaça de la Paeria de Lleida el dijous 24 de febrer, per la Defensa dels Drets i per a dir prou a les retallades.

Aquest és el Manifest que s'ha llegit:

Des de la CGT de Lleida volem denunciar que l'acord firmat pel Govern, la patronal i els sindicats CCOO i UGT empitjora sensiblement els actuals, i ja escassos, drets de la classe treballadora. A partir d'ara les persones treballadores hauran de treballar més temps fins a la jubilació i cobraran menys de pensió.

Aquestes mesures contemplades en la reforma del sistema de pensions estan exclusivament orientades a disminuir la despesa i no a garantir el sistema de protecció social. És més, en el context actual podem afirmar que es tracta d'una estratègia per tal de privatitzar un sistema de pensions que fins a l'actualitat ha estat en gran part públiques. No s'està responent a les demandes de la societat, s'està actuant de forma unilateral per tal d'obrir un nou mercat que no beneficiarà en cap cas a la població.

Si el que es volen són solucions per tal d'augmentar els ingressos de la caixa de la Seguretat Social la CGT proposa algunes mesures: Crear ocupació de qualitat, perquè existeixi un nombre major de cotitzadors; augmentar els salaris, per contribuir més a la SS; augmentar l'ocupació de la dona, ja que actualment l'estat espanyol té la major taxa d'atur femení de la UE; combatre el frau fiscal i l'economia submergida i dedicar aquests ingressos a pensions; o augmentar els impostos als més rics.

Els firmants del pacte fan gala que aquest inclou les anomenades polítiques actives d'ocupació. La seva efectivitat real es redueix només a un pla d'ocupació per a menors de 30 anys, amb una durada de 12 mesos, i exclusivament per a contractes a temps parcial. A més, cada empresari que contracti a un jove tindrà una reducció del 100% de les quotes empresarials. Seguim denunciant doncs, que amb aquestes propostes no s'afavoreix un increment de la cotització a la Seguretat Social. Amb més del 40% d'atur juvenil i una taxa d'abandó escolar de més del 30%, aquest mal anomenat pla d'ocupació juvenil és una burla. Com és una burla dir que és un acord per l'ocupació, quan és l'única mesura referent a això en un país amb més de 4,7 milions de persones aturades.

Creiem doncs, que aquest Pacte Social del que t'han ressò s'ha fet i pel que s'ha felicitat al Govern de Zapatero no és més que una demostració que els sindicats CCOO i UGT han decidit renunciar definitivament a defensar els drets de la classe treballadora i es mostren ja clarament com el que són en l'actualitat: una eina de les institucions per tal de poder dilapidar l'Estat del Benestar amb un suposat recolzament social.

Nosaltres no estem disposats i disposades a renunciar als drets socials i laborals que com a classe hem aconseguit. I menys mentre les grans empreses continuïn essent les úniques beneficiàries de les polítiques actuals.

La CGT seguirà lluitant contra aquesta nova i important agressió a la classe treballadora. CGT seguirà en la defensa del dret a una pensió pública digna, la defensa dels drets laborals i socials de la classe treballadora i les classes populars. En aquest sentit CGT reitera que segueix treballant per a contribuir a l'organització i contestació social en l'horitzó d'una nova Vaga General.

DAVANT DE LES RETALLADES I ELS FALSOS PACTES SOCIALS, PLANTEM CARA

Federació Intercomarcal de Lleida de la CGT

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció