CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Lleida es concentra al davant de la Paeria per dir prou a les retallades en els drets socials

Divendres, 25 febrer, 2011

11-02-24 Concentració CGT Lleida

Una seixantena de persones s'han concentrat a la plaça de la Paeria de Lleida el dijous 24 de febrer, per la Defensa dels Drets i per a dir prou a les retallades.

Aquest és el Manifest que s'ha llegit:

Des de la CGT de Lleida volem denunciar que l'acord firmat pel Govern, la patronal i els sindicats CCOO i UGT empitjora sensiblement els actuals, i ja escassos, drets de la classe treballadora. A partir d'ara les persones treballadores hauran de treballar més temps fins a la jubilació i cobraran menys de pensió.

Aquestes mesures contemplades en la reforma del sistema de pensions estan exclusivament orientades a disminuir la despesa i no a garantir el sistema de protecció social. És més, en el context actual podem afirmar que es tracta d'una estratègia per tal de privatitzar un sistema de pensions que fins a l'actualitat ha estat en gran part públiques. No s'està responent a les demandes de la societat, s'està actuant de forma unilateral per tal d'obrir un nou mercat que no beneficiarà en cap cas a la població.

Si el que es volen són solucions per tal d'augmentar els ingressos de la caixa de la Seguretat Social la CGT proposa algunes mesures: Crear ocupació de qualitat, perquè existeixi un nombre major de cotitzadors; augmentar els salaris, per contribuir més a la SS; augmentar l'ocupació de la dona, ja que actualment l'estat espanyol té la major taxa d'atur femení de la UE; combatre el frau fiscal i l'economia submergida i dedicar aquests ingressos a pensions; o augmentar els impostos als més rics.

Els firmants del pacte fan gala que aquest inclou les anomenades polítiques actives d'ocupació. La seva efectivitat real es redueix només a un pla d'ocupació per a menors de 30 anys, amb una durada de 12 mesos, i exclusivament per a contractes a temps parcial. A més, cada empresari que contracti a un jove tindrà una reducció del 100% de les quotes empresarials. Seguim denunciant doncs, que amb aquestes propostes no s'afavoreix un increment de la cotització a la Seguretat Social. Amb més del 40% d'atur juvenil i una taxa d'abandó escolar de més del 30%, aquest mal anomenat pla d'ocupació juvenil és una burla. Com és una burla dir que és un acord per l'ocupació, quan és l'única mesura referent a això en un país amb més de 4,7 milions de persones aturades.

Creiem doncs, que aquest Pacte Social del que t'han ressò s'ha fet i pel que s'ha felicitat al Govern de Zapatero no és més que una demostració que els sindicats CCOO i UGT han decidit renunciar definitivament a defensar els drets de la classe treballadora i es mostren ja clarament com el que són en l'actualitat: una eina de les institucions per tal de poder dilapidar l'Estat del Benestar amb un suposat recolzament social.

Nosaltres no estem disposats i disposades a renunciar als drets socials i laborals que com a classe hem aconseguit. I menys mentre les grans empreses continuïn essent les úniques beneficiàries de les polítiques actuals.

La CGT seguirà lluitant contra aquesta nova i important agressió a la classe treballadora. CGT seguirà en la defensa del dret a una pensió pública digna, la defensa dels drets laborals i socials de la classe treballadora i les classes populars. En aquest sentit CGT reitera que segueix treballant per a contribuir a l'organització i contestació social en l'horitzó d'una nova Vaga General.

DAVANT DE LES RETALLADES I ELS FALSOS PACTES SOCIALS, PLANTEM CARA

Federació Intercomarcal de Lleida de la CGT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció