CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Pamplona davant la sentència del macroprocés 18/98 que ha suposat l’empressonament de 46 persones: 18/98 i +: una sentència que ens afecta a tots.

Diumenge, 23 desembre, 2007

Des de CGT-LKN d'Iruña volem mostrar la nostra solidaritat amb tots els condemnats en el sumari 18/98, alhora que denunciar aquest procés "legal" basat en principis tan "jurídics", com la presumpció de culpabilitat, la excepcionalitat o el delicte d'opinió (andamiatge essencial d'aquest "Estado de Desecho"), sentant les bases d'una jurisprudència, que genera una situació de veritable indefensió per a qualsevol moviment dissident i que realment presenti una alternativa político-social al sistema actual.


Es tracta, mitjançant la utilització política de la justícia (si és que alguna vegada van ser àmbits diferenciats), de poder criminalitzar a qualsevol organització que tracti de soscavar la "legitimitat" de l'Estat. És així de senzill i així de perillós. Amb aquesta sentència, qui pot assegurar que es troba fora de perill?. Els polítics amb els seus mitjans de comunicació generen "alarma social" en funció dels seus interessos; a partir d'aquesta alarma, creen una legislació d'acord a la mateixa, orientada sempre a retallar drets i llibertats fonamentals, això sí, tenint sempre en ment el nostre "bé" o la nostra "seguretat"; els policies actuen de Jutges amb els seus "informes" i "peritacions" i els Jutges es converteixen en mers gestors de la venjança.

Les paraules de José Luis Elkoro són aclaridores: "Tinc molt clar que l'Estat està més feble. Llavors, el tribunal (referint-se al Procés de Burgos de desembre de 1970) tenia una cobertura dictatorial. Ara no dubten a posar en crisi la seva pròpia democràcia. Ja no són capaços si tan sols de mantenir-la".

Des de CGT-LKN Iruña, el nostre més sincer suport i solidaritat. 2007ko Abenduaren 21a.

Comunicat estret de:

http://euskalherria.indymedia.org/eu/2007/12/44430.shtml