CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Sabadell es solidaritza amb el jove barberenc Xavi Oñate

Divendres, 19 setembre, 2008

cartell actes dia 20

La Federació Local de Sabadell de la CGT dóna suport al següent manifest en solidaritat amb el jove Xavi. Com a sindicat els nostres delegats i militants participaran en els actes convocats per aquest dissabte dia 20 de setembre.


DISSABTE 20 DE SETEMBRE: TOTS I TOTES SOM EL XAVI!!

Aquest proper dilluns 22 de setembre el jove barberenc Xavi Oñate anirà a judici per un presumpte delicte d'injúries a la corona als Jutjats de Cerdanyola del Vallès per la col·locació d'una pancarta antimonàrquica a l'Ateneu de Barberà, un fet que va ser realitzat col·lectivament per joves de la ciutat i que va ser anunciat i publicitat setmanes abans que es produís la denúncia.

La denúncia va ser promoguda per agents de la Policia Local de Barberà, a requeriment d'una veïna, actuació que sempre ha estat defensada pel govern municipal de Barberà, encapçalat per Ana del Frago (PSC) i Celestino Sánchez (EUiA), que abans de donar validesa a la gestió de la regidoria de Joventut per defensar el dret a opinar a Barberà ha preferit tancar files entorn un càrrec polític temporal, el d'Antonio Báez (PSC), i uns funcionaris públics, els policies locals, que encara no han donat cap resposta del per què es va tirar endavant aquesta denúncia i, sobretot, per què es decidir assenyalar al Xavi.

En el darrer ple municipal Antonio Báez (PSC), Ana del Frago (PSC) i Celestino Sánchez (EUiA) es van quedar sols oposant-se a una moció en favor del Xavi que tenia el suport de la PCPB, d'ERC, d'ICV i CIU i l'abstenció del PP, i que va ser aprovada hores abans al ple de Badia del Vallès amb l'única abstenció del PP. Aquell va ser el moment de les institucions públiques, col·lectives i municipals de la ciutat. Ara, és el moment dels veïns i les veïnes, del carrer,de solidaritzar-nos amb el Xavi i mobilitzar-nos:

- perquè mai més cap abús de poder municipal afecti a cap veí o veïnade Barberà,

- perquè mai més des del nostre ajuntament es coarti el dret a la dissensió vers la monarquia,

- perquè mai més cap càrrec polític i policial a Barberà s'extralimiti ensles seves funcions públiques

- perquè som un poble viu, actiu i solidari

Per tot això us convidem a participar en la manifestació que s'ha convocat el proper dissabte 20 de setembre i que sortirà de la Plaça Cooperativa de Barberà a les 6 de la tarda i recorrerà els carrers de la nostra ciutat.

En acabar la manifestació, a la Plaça de la Vila, hi hauran diferents intervencions públiques de solidaritat, informatives i de sensibilització sobre el 'Cas Xavi' i altres casos de denúncies en relació a la monarquia. La jornada de solidaritat s'acabarà a la Torre d'en Gorgs amb actuacions musicals.

Tots i totes som el Xavi!!