CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Tarragona ha okupat una part de les dependències de l’antiga Facultat de Lletres per a reivindicar un local per al sindicat

Dijous, 28 abril, 2011

foto

La CGT de Tarragona ha ocupat aquest matí del dijous 28 d'abril la primera planta de l'edifici on estava ubicada l'antiga Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Rovira i Virgili (Plaça Imperial Tarraco), amb l'objectiu de reivindicar un local on portar a terme les seves activitats socials i sindicals, en condicions d'igualtat amb la resta d'organitzacions de Tarragona.

En aquests moments s'estan portant a terme assemblees informatives a l'espai ocupat.


Comunicat CGT Tarragona

Volem un espai per a la CGT de Tarragona

Som la CGT de Tarragona, la Confederació General del Treball, una organització de treballadores i treballadors organitzats que estem junts per tal de millorar les condicions que com a persones que treballem tenim, no nosaltres només sinó totes les persones que treballem.

No rebem diners de l'Estat ni de pactes de no agressió amb qui, precisament no ens vol massa bé, és a dir la patronal, els amos dels mitjans de producció. Però estem en democràcia, no en un sistema feudal, i sabem que totes les persones tenim els mateixos drets i les mateixes obligacions. Si això és així, i sembla que la majoria social n'estem convençuts, com pot ser que altres organitzacions de treballadores i treballadors molt menys reivindicatives, molt més a prop de qui mana, rep locals i espais a la nostra ciutat i en canvi nosaltres no tenim ni un sol centímetre? No ho entenem i no és just. Les dones i els homes de la CGT hem de pagar cada un dels metres quadrats dels locals on ens trobem mentre els alters sindicats (CCOO, UGT...) no paguen ni cinc. I tampoc paga ni un ral la patronal Cepta.

Som aquí, avui, per reivindicar el nostre dret a tenir espais tal com tenen els altres. No som una anècdota sinó milers i si estem realment en democràcia no té cap mena de lògica que ells no paguin ni un euro i nosaltres hàgim de pagar fins i tot l'aire que respirem, quan en aquesta ciutat hi ha espais per a totes i tots. Volem locals per als moviments socials, volem espais per a les treballadores i els treballadors, no només per als que mengen de la mà de quin mana sinó per a totes i tots.

Totes i tots ja sabeu que no és el primer cop que fem pública aquesta reivindicació plenament justa i lògica. Fa uns anys ja vam ocupar l'espai de l'antic Inem quan encara no havia estat atorgat a la patronal... per la mateixa patronal i pels “sindicats majoritaris”, i ho vam fer diverses vegades i mesos seguits, al bell mig de la Rambla Nova. Però d'aleshores ençà no hem parat de fer tot el possible per tenir un espai que creiem que no només ens correspon sinó que és una anomalia completament il·lògica dintre de la nostra ciutat. Hem parlat amb desenes de persones amb “poder” tant a al ciutat com a la demarcació i tothom no entén com és que no tenim l'espai però el fet és que tampoc han fet res perquè aquesta anomalia se solucioni.

Som la CGT de Tarragona. Som treballadores i treballadors. Som milers i tenim els mateixos drets que la resta d'organitzacions sindicals. Per això avui som aquí. Per això avui continuem dient que no marxarem fins que tinguem l'espai que ens correspon.

Federació Local CGT Tarragona


COMUNICAT DE PREMSA DE LA CGT
(28.4.2011 a les 20.00h)

OCUPACIÓ DE LA CGT TARRAGONA: LA CGT OBTÉ UN COMPROMÍS DE L'ALCALDE DE TARRAGONA SOBRE LES RECLAMACIONS D'UN LOCAL PER A LA CGT.

Al llarg de tot el dia i durant la mobilització que ha portat a terme la CGT, el tinent d'alcalde Carles Castillo ha mantingut diverses converses i reunions amb la CGT en el lloc de l'acció, i ens ha fet arribar el compromís de l'alcalde J. Fèlix Ballesteros per portar a terme una reunió urgent el proper dilluns 2 de maig, i discutir sobre la taula una llista de locals municipals susceptibles de ser cedits a la CGT, que reivindica un espai digne per desenvolupar la seva tasca sindical i social en les mateixes condicions que gaudeixen altres sindicats (espais suficients, cedits per l'Administració), i acabar així amb anys i anys de discriminació institucional.

Amb aquest primer compromís, la Assemblea Permanent de la CGT ha decidit donar marge a la negociació amb el consistori, i mantenir el conflicte en clau de diàleg, fins comprovar si hi ha resultats concrets a la reunió del dilluns.

Per facilitar aquest diàleg, l'Assemblea ha resolt procedir al desallotjament voluntari de l'espai ocupat a l'antiga URV i anomenar els seus interlocutors a la negociació.

Esperem que l'esforç de la CGT per solucionar el conflicte d'una manera satisfactòria, raonable i dialogada, no quedin en el no rés.

CGT Tarragona


>>> Tot Tarragona

La CGT es tanca a l’antiga Facultat de Lletres per reclamar un nou local, i per protestar en contra "de la discriminació i de les mentides"

El tinent d'alcalde Carles Castillo s'ha compromès a fer d'intermediari entre el sindicat i l'Ajuntament, tot pactant una entrevista entre ambdues parts

www.tottarragona.cat/ca/societat/8593-la-cgt-es-tanca-a-lantiga-facultat-de-lletres-per-reclamar-un-nou-local-i-per-protestar-en-contra-de-la-discriminacio-i-de-les-mentides.html

>>> Pobleviu

La CGT de Tarragona ocupa per reclamar un espai propi

www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1747

>>> delCamp.cat

La CGT de Tarragona es tanca a l'antiga Facultat de Lletres per reclamar un local

www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=16348

CGT i Ajuntament de Tarragona es reuniran dilluns per buscar un nou local

El sindicat va abandonar ahir a la tarda de manera voluntària les instal·lacions de l'antiga Facultat de Lletres que havien ocupat

www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=16377