CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Tarragona protestarà el 9 de febrer contra l’ERO a l’ICODE

Dimecres, 8 febrer, 2012

L’ICODE és l’Institut Comarcal d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, un organisme autònom del Consell Comarcal del Tarragonès que treballa per potenciar el desenvolupament de la comarca mitjançant la realització de diversos projectes en formació, orientació, inserció laboral, assessorament econòmic i empresarial i promoció turística de petits municipis. Diverses informacions deixen entreveure que podrien tancar-lo.

Així, el passat 27 de gener del 2012, la gerència del Consell Comarcal del Tarragonès (al capdavant de la qual hi treballa el president comarcal de CiU Santi Pallàs) va presentar la proposta de dur a terme un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per tal de fer fora durant tres mesos els i les treballadores de l’ICODE. Després de tres mesos havien de tornar a la feina per veure si hi havia treball, un treball que fins aquest moment ells mateixos produeixen i com que aquests treballadors no hi serien per motiu de l’ERTO, en cap cas es durien a terme les accions que podrien incorporar noves actuacions i l’entrada de possibles ingressos, no quedaria altra sortida que l’aplicació d’un ERO i tots al carrer.

Com que les dades no eren prou ajustades a la realitat, tot aquest procés es va mig aturar. El següent pas va ser fer un ERO que ara volen presentar. La CGT creu que “ni ara ni mai es pot acceptar que mentre hi ha sous de milers d’euros a l’entitat, altres se’n vagin al carrer i menys que facin fora als responsables de la formació, inserció i dinamització econòmica que eren els qui buscaven i creaven llocs de treball amb la seva pròpia feina”. És per això que des de la CGT de Tarragona no accepten els acomiadaments i lluitaran per aturar el tancament de l’ICODE.

Aprofitant el Plenari on es decidirà si s’efectua o no l’ERO, el proper dijous 9 de febrer a les set del vespre es concentraran davant del Consell Comarcal del Tarragonès (c/de les Coques, 3) per reclamar l’aturada de l’ERO que afectaria un total de 13 treballadores. Animen a tothom a participar-hi.

http://pobleviu.cat/2012/02/07/la-cgt-protestara-contra-lero-a-licode/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció