CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT de Wagons-Lits convoca vaga en els trens AVE Madrid-Barcelona i viceversa

Dissabte, 24 maig, 2008

cartell vaga

La secció sindical estatal de CGT a Wagons-Lits, ha convocat vaga en els trens AVE Madrid-Barcelona-Madrid els dies 2, 3, 4, 13, 14 i 15 de juny per als trens amb sortida Madrid i sortida Barcelona i per als treballadors i treballadores de les dues províncies.

En l'àmbit de Barcelona, així mateix CGT, UGT i SF de manera unitària, han convocat vaga de caràcter indefinit a partir del dia 2 de juny en l'àmbit de la província de Barcelona per als mateixos trens AVE.


Els motius de la vaga es concreten en els següents punts:

1. Gràfics de servei: L'empresa ha optat per la imposició unilateral de gràfics de serveis sense la preceptiva negociació amb la representació sindical. A més aquests gràfics imposats són discriminatoris pel que fa a altres existents en l'empresa, en matèria de descansos, càrregues de treball, etc.

2. Salut Laboral: L'empresa no ha realitzat la preceptiva avaluació de riscos laborals, ni ha impartit la formació en matèria de salut laboral, inherents a la prestació del servei a bord dels esmentats trens i trajecte, vulnerant el dret dels treballadors en matèria de Seguretat i Salut.

3. Plantilla: Existeix una important manca de personal a bord dels trens, que repercuteix negativament en la Salut dels treballadors, ja que han d'assumir càrregues de treball excessives. Inexistència d'una metodologia wue mesuri la saturació de les càrregues de treball per a determina el nombre de llocs de treball per tren.

4. Formació: No s'imparteix la necessària formació específica per al personal de nova incorporació, ni de reciclatge per als més antics.

CGT en innombrables ocasions li ha sol·licitat a l'empresa Wagons-Lits la negociació necessària per a donar solució a aquestes justes reivindicacions, sense que aquesta hagi tingut la mes mínima intenció a l'hora d'aportar solucions als mateixos. És per tant l'empresa, l'única responsable d'aquesta conflictivitat que ara s'inicia, per la seva actitud arrogant i irrespetuosa, envers els treballadors/es.

CGT Sector Ferroviari