CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT del Metro de Barcelona rebutja l’augment de tarifes del transport i exigeix ​​el cessament de directius de TMB

Dijous, 29 desembre, 2011

La Secció Sindical de CGT al Metro de Barcelona considera el augment de les tarifes en el Transport Metropolità, un nou cop a les persones més desvalgudes d'aquesta societat.

El fet que els mateixos directius de TMB que han provocat un dèficit de més de 400 milions d'euros, siguin els que gestionaran les retallades del servei als ciutadans, l'augment de tarifes i les mesures laborables contra les plantilles de TMB, és garantia d'un fracàs absolut, ja que han estat ells els responsables de la greu situació de finançament del servei públic.

La CGT considera que la polèmica sorgida entre el President de TMB i el Primer Tinent d'Alcalde, Sr. Joaquim Forn i el cap del Grup socialista a l'Ajuntament i exalcalde de Barcelona, ​​Sr. Jordi Hereu amb relació a aquest augment de tarifes, demostra la hipocresia dels polítics, ja que tots dos han participat en augments tarifaris abusius des de fa anys, i els dos comparteixen la mateixa política en transport públic, la prova que ho demostra és que Joaquim Forn, va confirmar en el seu càrrec a tota la cúpula directiva de TMB, aquesta mateixa cúpula que va ser imposada pel PSC i que ha seguit malgastant els diners de tots.

Una cúpula directiva que confirma la pujada d'un euro a la targeta T-10, mentre mantenen 100 places de pàrquings propers a l'edifici de Zona Franca per a ús dels seus directius i tècnics.

Una cúpula Directiva que en plena crisi econòmica, financera i de liquiditat, segons manifesten, munten durant l'any 2010 i 2011, una televisió corporativa-MouTV - en què s'han gastat més de dos milions d'euros i el manteniment s'acosta al milió d'euros anuals.

Una cúpula directiva, els costos salarials de la qual són completament opacs i d'impossible control públic, que intenten carregar a la massa salarial dels treballadors de Conveni (ells estan fora de Conveni) tots els seus exclusius privilegis, com la Mútua mèdica privada, els préstecs a baix interès, els tiberis de treball, les vises or de l'Empresa, el seu pla de pensions especial, etc.

Amb aquests directius, que són més de 200, dels quals gairebé 50 són directors, no és d'estranyar que els costos de TMB s'hagin incrementat el 141% en deu anys.

Fa quinze anys el cost del servei ja es repartia en un 60% de subvenció de les administracions i el 40% dels usuaris, l'única diferència amb l'actualitat és la gestió que es feia d'aquests ingressos que abans anaven dedicats gairebé exclusivament a pagar l'explotació del servei, mentre que des de fa temps la major part de la despesa no se'n va en servei sinó en la seva gestió, màrqueting i publicitat.

Per seguir malbaratant els diners l'actual Ajuntament amb el Sr. Joaquim Forn al capdavant, necessita que algú ho pagui i, com sempre, han triat a la part més feble, els usuaris i els treballadors de Conveni, que som tots els que necessitem el servei, i per desgràcia som els que menys defensa tenim.

Com a conseqüència de tot això aquesta Secció Sindical exigirà al president de TMB el cessament immediat dels directius de TMB, per ser responsables directes de l'actual situació econòmica, financera i de liquiditat.

Més informació a: www.cgtmetro.org

Secció Sindical CGT Metro Barcelona