CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT d’Ensenyament davant la visita del Papa a Barcelona

Dimecres, 3 novembre, 2010

png_moz-screenshot-10.png

Per un estat laic, la religió fora de l'escola

Pel Vaticà no hi ha crisi i el governs autonòmic i central no reparen en despeses:

2,5 MILIONS € EN L’ORGANITZACIÓ DE LA VISITA !!

1,8 MILIONS € A CÀRREC DE LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES !!

Resulta insultant pels treballadors i la ciutadania en general que en temps de crisi i quan encara fa pocs dies que acabem de fer una vaga general per denunciar-ho, s’organitzi un desplegament de mitjans a costa de diners públics per la visita del Papa. Aquesta i altres mesures organitzatives com “prendre” part de la ciutat, amb les molèsties que això comporta pel propis veïns que veuen limitat la lliure circulació, posen de manifest la política de submissió dels governs a l’església.

Aquestes són les conseqüències d’un estat aconfessional i no laic, fruit dels diferents acord i concordats que els governs “democràtics han signat amb la “Santa Seu”’ i que no ens ha permès trencar definitiva amb un passat on el poder de l’església sempre ha estat present en la societat.

Cal denunciar aquesta situació i exigir:

- Que les creences religioses deixin de ser finançades amb diners públics

- Que es suprimeixi l’assignació tributària a l’Església catòlica a través de l’IRPF

- Que els clergues pederastes i els seus encobridors siguin portats davant la justícia

- Que els actes i llocs públics deixin d’estar presidits per símbols religiosos

- Que els representants públics deixin d’afavorir les confessions religioses

- Que l’apostasia sigui un dret reconegut per la llei

Religió a l’escola? No gràcies!

Per a CGT, l'ensenyament de la religió ha de sortir de l’escola pública. Les creences religioses formen part de l'àmbit privat i, per tant, l'ensenyament de les religions ha de quedar al marge de l'ensenyament obligatori i fora del currículum escolar. L'escola, avui més que mai, ha de ser un espai públic, on l'adoctrinament religiós o ideològic quedi fora de les seves portes.

Es provoca a més, l'exclusió de l'alumnat que no assisteix a classes de religió en la dinàmica diària de la vida escolar. A la vegada que la càrrega horària de l’assignatura de religió és absolutament desproporcionada i ha de ser denunciada públicament ja que es fa sobretot a costa de la reducció d'altres matèries (ensenyaments artístics, musicals,...)

Volem un ensenyament científic i humanístic, que propiciï una educació per a la interculturalitat, que defensi la llibertat de pensament i de consciència i que eduqui en valors democràtics i en la tolerància

Federació d’ensenyament CGT de Catalunya

>>> CONCENTRACIÓ DIJOUS 4 A LES 19 h, PLAÇA ST. JAUME (BCN). Organitza: “JO NO T’ESPERO!”

Attached documents