CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT denuncia a l’Oficina Antifrau els nomenaments irregulars de la Diputació de Barcelona

Dimecres, 16 novembre, 2011

entrega denuncia

La Secció sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona ha registrat a l'Oficina Antifrau de Catalunya un escrit en el qual es denuncien 9 nomenaments interins per la via de màxima urgència que ha realitzat la Diputació des del mes d'agost. Aquests nomenaments són irregulars i no s'ajusten a la normativa que regula la provisió de places a les entitats locals, atès que en cap cas es justifica la seva necessitat i urgència. Gairebé la totalitat de les persones nomenades tenen vinculacions orgàniques amb algun dels partits representats en el Ple, i bona part d'elles eren personal eventual (alts càrrecs) recentment cessats en el moment de fer-se aquests nomenaments. Teniu els detalls al reportatge publicat al setmanari Directa al que podeu accedir anant a l'enllaç: www.cgtbarcelona.org/cgtdiba/images/DibaLeaks/portada%2B2%2B3-1.pdf

També volem fer un petit comentari sobre el tema de les "motxilles" dels alts càrrecs que ha sortit en premsa aquestes setmanes enrere, i al qual també es dedica espai en el reportatge de la Directa:

* En primer lloc, constatem que si aquests complements s'han mantingut fins ara ha estat per la connivència activa o passiva de tots els partits representats al Ple de la Diputació, és a dir, els que abans estaven al govern i els que ho estan ara.

* En segon lloc, que la complicitat en el manteniment durant tant de temps d'aquest complement contrasta amb l'absoluta indiferència respecte la pèrdua de les altres "motxilles", és a dir, dels complements que havien d'acompanyar el traspàs del personal de centres com Torribera, en passar a d'altres administracions. Mentre el complement dels alts càrrecs constitueix un privilegi
injustificable, aquest segon constituïa l'única garantia que tenien els companys de la clínica mental que no perdrien els drets adquirits en ser traspassats, com --de fet-- ha succeït

* En tercer lloc, que la decisió de suprimir aquests complements per a alts càrrecs en el moment present, i de filtrar això a la premsa addicta, respon més --segons el nostre entendre-- a un interès de caire electoralista, que no pas a una preocupació honesta i genuïna per reparar una injustícia i denunciar una il·legalitat.

* Tanmateix, i al marge dels motius que hagin impulsat la seva supressió, la CGT celebra, i es congratul·la, que aquests complements per a alts càrrecs, que mai no s'haurien d'haver aprovat, s'hagin suprimit. De la mateixa manera, esperem i desitgem que aquesta no sigui l'última mesura que es prengui per a reduir la part del capítol 1 del pressupost que es destina a sufragar l'estructura política de la Diputació, que és l'única part de la plantilla de la corporació que està sobredimensionada.

Salut

Secció sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

www.cgtbarcelona.org/cgtdiba/

>>> Arxiu PDF amb la còpia escanejada de la denúncia presentada a l'Oficina Antifrau:

www.cgtbarcelona.org/cgtdiba/images/DibaLeaks/denunciaoac.pdf

>>> Arxiu PDF amb la còpia escanejada de la documentació annexa presentada amb la denúncia:

www.cgtbarcelona.org/cgtdiba/images/DibaLeaks/documentacioannexa.pdf


Article publicat al web del setmanari Directa:

La CGT denuncia a Antifrau els nomenaments irregulars de la Diputació de Barcelona

MANU SIMARRO | 15/11/2011 - Setmanari Directa

Silenci absolut dels partits beneficiats a cinc dies de les eleccions. ICV-EUiA, ERC, PSC i CiU guarden silenci sobre el nomenaments d'urgència de vuit dels seus membres, que incompleixen els requisits fixats a l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

Els vuit nomenaments temporals d'urgència a la Diputació de Barcelona, que va tractar l'Estirant del Fil de la Directa 249, estan passant desapercebuts per la pràctica totalitat de forces polítiques i sindicals del país, així com pels mitjans de comunicació. L'única força que s'ha atrevit a denunciar-ho és la secció sindical de la CGT a aquesta institució, que va trencar el silenci sobre el cas i va presentar ahir una denúncia a l'Oficina Antifrau la irregularitat. Fonts jurídiques han assegurat a aquest mitjà que els nomenaments podrien constituir delictes contra la administració pública contemplats als articles 404, 405 i 406 del Codi Penal espanyol, relatius a la prevaricació dels funcionaris públics.

No es justifica la urgència

Els nomenaments es van fer “per la via de la màxima urgència” sense estipular “raons expressament justificades”, tal com exigeix l'Estatut Bàsic de l'Empleat Bàsic (article 10.1). Sobre els nomenaments planen més ombres d'irregularitat, ja que tampoc es van donar explicacions al ple de la Diputació posterior, tal com exigeixen la Normativa de Personal al Servei de les Entitats Locals de Catalunya (article 94.3) i la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya (article 291.3). La denúncia presentada per al CGT, a la que ha tingut accés la Directa, afegeix que “en el text dels referits anuncis de nomenament tampoc no s’especifica en cap cas el nom de la plaça a ocupar, ni la seva dependència orgànica, ni les funcions a desenvolupar”.

Polítics d'ICV-EUiA, ERC, PSC i CiU

El grup polític que més s'ha beneficiat dels nomenaments és ICV-EUiA. Els 3 polítics nomenats van perdre les seves places a càrrecs públics arran de derrotes electorals i, ara, han estat col·locats a la Diputació. Es tracta del vicepresident i responsable d'organització d'ICV, Benet Lluís Moreno Campon, exvicepresident també del Consell Comarcal del Baix Llobregat i dos excoordinadors d'àrea a la Diputació. Aquests són Andreu Banús Guerrero, membre del consell nacional d'ICV i excoordinador de l'Àrea de Salut Pública i Consum, i Josep Comas Valls, excoordinador de l'Àrea d'Educació.

Els polítics d'ERC són Eduard López Domènech, vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral de la formació republicana, i Josep Maria Civis Balasch, coordinador del grup d'ERC a la Diputació. López Domènech ha ocupat càrrecs a òrgans de la Diputació com el Consorci de Comunicació Local, la Xarxa Audiovisual Local o el Patronat d'Apostes. Civis va ser regidor i tinent d'alcalde d'ERC a l'Ajuntament de Sabadell, al qual la Esquerra ha perdut representació. També director general d'Acció Cívica de la Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, quan aquest era comandat per Ausàs. No és el primer cop que Josep Maria Civis accedeix a un càrrec com a polític, ja que el 17 de gener va ser nomenat com a assessor del grup polític d'ERC en aquesta institució.

Del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) han estat nomenats Fernando Vallespinos Riera, excoordinador de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació, i José Manuel de la Vega Carrera, conseller a l'Assemblea General de CatalunyaCaixa en representació de la Diputació de Tarragona, a més de membre del PSC i la UGT.

Per últim cal destacar el nomenament, per sis mesos,d'Enric Trias Mañosa (CiU) -vinculat a CiU Ripollet- a la Direcció de Serveis Jurídics de l'Àrea de Presidència.

www.directa.cat/noticia/la-cgt-denuncia-antifrau-els-nomenaments-irregulars-de-la-diputacio-de-barcelona

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció