CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT denuncia col·lapse a Urgències de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Dimarts, 28 gener, 2014

La Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Universitari Joan XXIII, volem denunciar que el col·lapse que es dóna al Servei d’Urgències no és conseqüència de l’arribada de la grip, que arribar periòdicament cada any i no hauria se sorprendre, i sí de les retallades en el sistema sanitari públic.

Això ha provocat que ahir a la nit es patís una gran saturació al Servei d’Urgències amb una demora exagerada de pacients que esperaven per poder ser visitats i ingressats. Alguns d’aquests pacients es començaven a visitar després de 9 hores d’espera, la manca de previsió ha ocasionat que s’hagin hagut de baixar llits d’una planta d’hospitalització tancada i s’hagin ocupat els passadissos per poder atendre als pacients. Donada la greu situació al voltant de la una de la matinada s’han obert a corre cuita i sense la dotació de personal adient 6 llits que romanien tancats.

Arrosseguem des de ja fa temps una saturació al servei d’urgències i un tancament continu de llits, fets que hem denunciat en diverses ocasions a la Direcció de l’Hospital i als mitjans de comunicació. Tanmateix hem detectat un retard a l’hora d’obtenir una visita mèdica amb el metge de capçalera, fet que ve donat per la reducció de personal dels ambulatoris i el tancament els mateixos en horari nocturn. Tot plegat, provoca que un nombre major de pacients acudeixi a visitar-se a l’Hospital.

Com a conseqüència d’aquestes polítiques irresponsables els professionals d’aquest Servei d’urgències estan suportant un augment de la pressió assistencial, l’augment considerable de les càrregues de treball a causa de la complexitat dels pacients, l’augment del discomfort i l’estrès per la dificultat de poder atendre als pacients en les seves llargues estades a urgències, que no els permet “oferir una estada digna” al malalt i implica “la pèrdua de la intimitat i l’obligada “confidencialitat del pacient”. S’estan vivint situacions de veritable sobrecàrrega, amb pacients als passadissos i sotmesos a eternes esperes, pel que creuen que cal destacar la feina del personal en aquestes condicions.

Exigim la immediata recuperació de l’activitat sanitària: reobrint llits, quiròfans i serveis del nostre Hospital, amb la dotació econòmica i humana necessària per garantir l’atenció adequada als pacients que pertanyen a la seva àrea d’influència.

28 de gener de 2014

Secció Sindical CGT Hospital Joan XXIII de Tarragona