CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT denuncia col·lapse a Urgències de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Dimarts, 28 gener, 2014
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

La Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Universitari Joan XXIII, volem denunciar que el col·lapse que es dóna al Servei d’Urgències no és conseqüència de l’arribada de la grip, que arribar periòdicament cada any i no hauria se sorprendre, i sí de les retallades en el sistema sanitari públic.

Això ha provocat que ahir a la nit es patís una gran saturació al Servei d’Urgències amb una demora exagerada de pacients que esperaven per poder ser visitats i ingressats. Alguns d’aquests pacients es començaven a visitar després de 9 hores d’espera, la manca de previsió ha ocasionat que s’hagin hagut de baixar llits d’una planta d’hospitalització tancada i s’hagin ocupat els passadissos per poder atendre als pacients. Donada la greu situació al voltant de la una de la matinada s’han obert a corre cuita i sense la dotació de personal adient 6 llits que romanien tancats.

Arrosseguem des de ja fa temps una saturació al servei d’urgències i un tancament continu de llits, fets que hem denunciat en diverses ocasions a la Direcció de l’Hospital i als mitjans de comunicació. Tanmateix hem detectat un retard a l’hora d’obtenir una visita mèdica amb el metge de capçalera, fet que ve donat per la reducció de personal dels ambulatoris i el tancament els mateixos en horari nocturn. Tot plegat, provoca que un nombre major de pacients acudeixi a visitar-se a l’Hospital.

Com a conseqüència d’aquestes polítiques irresponsables els professionals d’aquest Servei d’urgències estan suportant un augment de la pressió assistencial, l’augment considerable de les càrregues de treball a causa de la complexitat dels pacients, l’augment del discomfort i l’estrès per la dificultat de poder atendre als pacients en les seves llargues estades a urgències, que no els permet “oferir una estada digna” al malalt i implica “la pèrdua de la intimitat i l’obligada “confidencialitat del pacient”. S’estan vivint situacions de veritable sobrecàrrega, amb pacients als passadissos i sotmesos a eternes esperes, pel que creuen que cal destacar la feina del personal en aquestes condicions.

Exigim la immediata recuperació de l’activitat sanitària: reobrint llits, quiròfans i serveis del nostre Hospital, amb la dotació econòmica i humana necessària per garantir l’atenció adequada als pacients que pertanyen a la seva àrea d’influència.

28 de gener de 2014

Secció Sindical CGT Hospital Joan XXIII de Tarragona

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció